Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Rusă primește o lovitură de la aliați tradiționali: Băncile din Kîrgîzstan încep să renunțe la sistemul de plăți rusesc Mir

MIR
carduri MIR

Băncile Bakai și Dos Kredo din Kîrgîzstan au suspendat tranzacţiile şi deservirea cardurilor din sistemul de plăți rusesc Mir, au informat băncile pe site-urile lor, scrie Interfax, potrivit Rador.

''Serviciul carduri NSPK (National Payment Card System, operator card Mir - nota IF) Mir din dispozitivele băncilor este temporar suspendat. Bakai Bank din Kîrgîzstan vă va informa suplimentar'', a informat Bakai Bank. Decizia a intrat în vigoare la 17 octombrie.

Dos Kredo Bank a suspendat din aceeași zi acceptarea, folosirea, tranzacţiile și deservirea cardurilor Mir în rețeaua acquire a băncii. Pe 17 octombrie, a fost făcut același anunţ, potrivit căruia a luat o decizie similară şi Banca Kompanion din Kîrgîzstan. Restul băncilor din Kîrgîzstan nu au făcut, deocamdată, declarații despre utilizarea cardurilor Mir în aceste condiții.

Sistemul bancar din Kîrgîzstan a acceptat tranzacţii cu carduri Mir din 2019. În total, în această țară sunt 23 de bănci comerciale.

Banca Națională a Republicii Kîrgîzstan a raportat pentru Interfax că autoritățile țării acordă o mare atenție dezvoltării circulației monetare fără numerar, dar băncile decid în mod independent dacă cooperează sau nu cu un anumit sistem de plată. Pe 15 septembrie, Trezoreria SUA OFAC a avertizat că băncile din afara SUA, care încheie acorduri cu Serviciul carduri NSPK (National Payment Card System, operator rusesc), riscă să eludeze sancțiunile americane, prin extinderea teritoriului de utilizare a sistemului Mir în afara Rusiei.

Pe la începutul lunii septembrie, cardurile Mir erau acceptate în Turcia, Vietnam, Coreea de Sud, Armenia, Uzbekistan, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Osetia de Sud și Abhazia. NSPK a fost înființat în 2014, după ce au fost impuse o serie de sancțiuni împotriva Rusiei. NSPK a anunțat începerea emiterii primelor carduri Mir în luna decembrie 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.