Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armistițiu între armatele Kîrgîzstanului și Tadjikistanului: oficialii au semnat acordul de încetare a focului

Instagram
tancuri armata rusa

Reprezentanții Kîrgîzstanului și Tadjikistanului au semnat, duminică, un protocol de încetare a conflictului armat pe secțiunea comună a graniței, a anunţat jurnaliştilor adjunctul șefului Cabinetului de Miniștri, președintele Comitetului de Stat pentru Securitate Națională al republicii, Kamcibek Taşiev, relatează TASS, potrivit Rador.

"Partea tadjică a semnat protocolul privind încheierea conflictului" - a spus acesta. Potrivit afirmaţiilor sale, se așteaptă ca părțile să respecte cu strictețe condițiile specificate în acesta. Din partea Tadjikistanului documentul a fost semnat de șeful Comitetului de Stat pentru Securitate Națională, Saimumin Iatimov.

Cel puţin 94 de persoane şi-au pierdut viaţa în ciocnirile recente de la frontiera dintre Tadjikistan şi Kârgâzstan, cele mai grave violenţe din ultimii ani între aceste foste țări sovietice.

În lupte au fost implicate tancuri, avioane şi rachete de artilerie.

Bilanţul acestor lupte îl depăşeşte cu mult pe cel al precedentelor conflicte frontaliere majore, din aprilie 2021, care au făcut aproximativ 50 de morţi şi a stârnit temeri privind un conflict la scară mai mare.

Frontiera tadjico-kârgâză este scena unor confruntări regulate. Aproape jumătate din graniţa de 970 km este contestată, iar progresele în ce priveşte delimitarea frontierei au fost lente în ultimii ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.