Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kit special pentru nou-născuţi, achiziţionat cu fonduri din PNRR pentru secţia de neonatologie

Pinterest
nou nascut

Secţia de neonatologie a Maternităţii din Râmnic va fi dotată cu un kit pentru screening şi prevenţie destinat nou-născuţilor, care va fi achiziţionat cu fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) de peste 200.000 de lei, au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, kitul este compus dintr-un mixer de aer-oxigen, două monitoare semne vitale, un ventilator de transport cu Fi02 reglabil 21-100% şi un incubator de transport şi va deservi sala de naşteri şi sala de operaţii cezariene, astfel încât medicii vâlceni să poată să le ofere bebeluşilor servicii medicale de mai bună calitate şi să prevină eventualele complicaţii ce pot să apară la naştere.

"Nu sunt nici mulţi, dar nici puţini bani. Sunt undeva la 45.000 de euro din PNRR. Micuţii, copiii care se nasc au nevoie de aparatură ultra modernă şi avem aici un kit special pentru nou-născuţi, un kit care îi va ajuta pe medici să-i îngrijească mai bine pe copii", a precizat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Rădulescu a precizat totodată că luna viitoare urmează să fie semnat şi contractul de finanţare pentru modernizarea întregii clădiri a maternităţii din Râmnicu Vâlcea, un proiect tot prin fonduri europene.

"Maternitatea din Râmnicu Vâlcea este unul dintre proiectele importante şi ne ţinem de cuvânt şi vom semna în ianuarie contractul pentru reabilitare cu fonduri europene din subsol până la ultimul etaj, cu schimbat lifturi, instalaţii şi tot ce trebuie la maternitate", a mai spus preşedintele CJ Vâlcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.