Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, intalnire cu Marija Pejcinovic Buric: Discuţii privind comunităţile minorităţilor române şi croate şi cooperarea economică

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu Marija Pejcinovic Buric, viceprim-ministru şi ministru al Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Croaţia, cu prilejul vizitei oficiale pe care aceasta a efectuat-o la Bucureşti, discuţiile vizând dialogul politic bilateral, cooperarea economică şi situaţia comunităţilor românofone din Croaţia şi a minorităţii croate din România, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale transmis AGERPRES, la întrevedere au fost abordate subiecte aflate pe agenda bilaterală, europeană şi regională.

Cei doi oficiali au evidenţiat nivelul excelent în ceea ce priveşte dialogul politic bilateral, marcat de o agendă intensă de întrevederi la toate nivelurile.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat importanţa consolidării şi a cooperării economice, care să permită atingerea potenţialului de dezvoltare al celor două ţări.

Cu acest prilej a fost evidenţiat rolul de punte de legătură dintre cele două ţări pe care îl reprezintă comunităţile românofone din Croaţia şi minoritatea croată din România. În context, ministrul de Externe a salutat tratamentul de care beneficiază minoritatea croată în România, precizează sursa citată.

De asemenea, preşedintele Iohannis a subliniat importanţa continuării coordonării strânse româno-croate din perspectiva deţinerii, pentru prima dată pentru ambele ţări, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în cadrul aceluiaşi Trio, alături de Finlanda. În context, şeful statului a menţionat că ţara noastră a înregistrat, până în prezent, rezultate bune în exercitarea mandatului de Preşedinţie la Consiliul Uniunii Europene.

Totodată, cei doi interlocutori şi-au exprimat preocuparea cu privire la procesul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, în contextul rezultatului votului din Camera Comunelor prin care a fost respins, pentru a doua oară, Acordul de Retragere.

În acest sens, preşedintele Klaus Iohannis a reiterat sprijinul ţării noastre, inclusiv în calitate de Preşedinţie a Consiliului UE, pentru o retragere ordonată a Marii Britanii, respectiv pentru a pune bazele unei relaţii viitoare cât mai apropiate între Uniunea Europeană şi Regatul Unit.

De asemenea, cei doi demnitari au evidenţiat conlucrarea foarte bună în promovarea Iniţiativei celor Trei Mări, care îşi propune, printre principalele obiective, creşterea coeziunii la nivelul Uniunii Europene.

Preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul de externe Marija Pejcinovic Buric au exprimat încrederea că Summitul informal de la Sibiu, din data de 9 mai, va reprezenta un bun prilej de a transmite un mesaj de unitate, de angajament pro-european şi de a proiecta o perspectivă pozitivă pentru viitorul Uniunii Europene, mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.