Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a dat afară UDMR de la guvernare? Răspunsul fostului ministru Tanczos Barna

Administratia Prezidentiala
consultari iohannis udmr

Fostul ministru al Mediului Tanczos Barna a afirmat că nu ştie cine a luat decizia ca UDMR să nu facă parte din Guvernul Ciolacu şi a menţionat că această hotărâre cu siguranţă nu a fost luată de către o singură persoană.

Tanczos Barna a fost întrebat marţi, la Prima News, ce notă i-ar da preşedintelui Klaus Iohannis după nouă ani de mandat.

„La sfârşitul mandatului, nu dau acum note. Domnul Iohannis a susţinut foarte mult problemele de mediu. La nivel internaţional a fost un lider al mesajelor de luptă împotriva schimbărilor climatice. A fost un lider european care s-a implicat foarte mult în politicile de mediu. S-a implicat şi în ţară, am fost împreună la Lacul Văcăreşti...”, a afirmat Tanczos Barna, potrivit news.ro.

El a fost întrebat şi dacă s-a implicat prea mult în politică preşedintele Klaus Iohannis.

„E preşedintele ţării, poate să se implice, poate să fie un preşedinte jucător. La noi se poartă”, a declarat Tanczos Barna.

Fostul ministru al Mediului a fost întrebat dacă nu ştie că decizia UDMR de a nu face parte din Guvernul Ciolacu a fost luată la Palatul Cotroceni.

„Nu ştiu, nu am de unde să ştiu. S-a luat undeva, de către cineva, o decizie. Probabil nu de o singură persoană, cu siguranţă nu de o singură persoană”, a explicat fostul ministru.

„Suntem mai tari de cap, înţelegem mai greu”

El a mai fost întrebat dacă nu i s-a părut interesant că la consultările de la Palatul Cotroceni UDMR a fost invitată separat faţă de PSD, PNL şi minorităţile naţionale.

„Face parte din şirul semnalelor. Suntem mai tari de cap, înţelegem mai greu. Am mers până la capăt şi chiar cred că am dus negocierile până unde se putea. Puteam să venim cu o expertiză în Guvern, puteam să oferim un sprijin Guvernului. Nu a fost nevoie. Venim la următorul guvern”, a mai declarat Tanczos Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.