Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a numit un nou ambasador al României în China: cine este Dan-Horia Maxim

klaus iohannis semneaza decrete

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind acreditarea lui Dan-Horia Maxim, care va fi noul ambasador al României în China. Acesta este un specialist în relațiile cu țările din Asia, având o bogată experiență în această zonă a lumii.

”Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 7 august 2023, următoarele decrete:

  • Decret privind acreditarea domnului Dan-Horia Maxim în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Populară Chineză, cu reședința la Beijing;
  • Decret privind acreditarea doamnei Iulia Pataki, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Federală Democrată a Etiopiei, cu reședința la Addis Abeba, și în calitate de ambasador nerezident al României în Republica Somalia.”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Cine este Dan-Horia Maxim

Ocupă, din 2022, funcţia de expert naţional detaşat, responsabil pentru relaţiile comerciale dintre Uniunea Europeană şi regiunea Asiei de Sud din cadrul Comisiei Europene – Directoratul General pentru Comerţ (DG TRADE).

În perioada 2014 – 2022 a exercitat funcţia de Şef al Secţiei comerţ din cadrul Reprezentanţei Permanente a României la Uniunea Europeană. A ocupat funcţia de Preşedinte al Comitetului de Politică Comercială (CPC) în formatul Supleanţilor şi Vicepreşedinte CPC în formatul Titularilor din cadrul Consiliului Uniunii Europene pe perioada Preşedinţiei României a Consiliului UE (ianuarie – iunie 2019) în cadrul Reprezentanţei Permanente a României la Uniunea Europeană.

A fost director în cadrul Direcţiei Relaţii Bilaterale Europa şi Asia Centrală, Departamentul de Comerţ Exterior şi Relaţii Internaţionale din Ministerul Economiei (2013 – 2014). A mai ocupat, printre altele, funcţiile de consilier economic în cadrul Ambasadei României în Confederaţia Elveţiană (2009-2013) şi secretar economic în cadrul Ambasadei României în Republica Franceză (2002 – 2007);

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.