Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a promulgat 3 legi importante ce vizează sute de mii de români

iohannis birou semneaza

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea legii referitoare la achiziţiile publice verzi.

Legea permite autorităţilor contractante din România să achiziţioneze produse şi servicii eficiente energetic, echipamente de birou cu consum redus de energie, computere, hârtie reciclabilă, autoturisme electrice, toate acestea având ca efect reducerea emisiilor de bioxid de carbon.

Citește și: CIUDĂȚENII Cel mai lung covor de rumeguș din lume / VIDEO

Actul normativ mai prevede ca Ministerul Mediul să întocmească, anual, până în 30 octombrie, un plan naţional anual cu procente de achiziţii publice verzi, ce vor fi stabilite gradual; prin ordin comun de ministru (Mediu şi ANRMAP) ar urma să se aprobe un ghid prin care să se identifice achiziţiile verzi, ce caracteristici trebuie să aibă şi propunerea pentru caietul de sarcini.

Legea a fost depusă de mai mulţi parlamentari, la iniţiativa Centrului pentru Politici Durabile ''Ecopolis'' şi a Fundaţiei Terra Mileniul III.

Citește și: România a fost EXCLUSĂ de la Eurovision

Tot vineri, şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 96/2002 referitoare la acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat și decretul privind promulgarea legii pentru ratificarea Acordului multilateral al autorităţilor competente pentru schimb automat de informaţii privind conturi financiare.

Citește și: Radu Tudor: Aș compara, ceea ce s-a întâmplat la ÎCCJ, cu războiul

Pe 3 februarie, Guvernul a aprobat legea pentru ratificarea Acordului multianual al autorităţilor competente pentru schimb automat de informaţii privind conturi financiare.

"Acordul permite României să facă schimb de informaţii în scopul identificării persoanelor fizice sau juridice care eludează Fiscul prin transferul banilor în conturi în străinătate. Aceasta este permisiunea cadru pe care o susţine acest acord. România va face o listă a statelor cu care doreşte să realizeze automat acest schimb de informaţii, deoarece schimbul de informaţii se realizează pe bază bilaterală între autorităţile competente", a precizat, la acea dată, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Citește și: Victor Ponta anunță ce trebuie să facă Liviu Dragnea după condamnare: ' Clar?'

Potrivit Executivului, schimbul va cuprinde, printre altele, informaţii pentru identificarea persoanei - nume, adresă, cod identificare fiscală, informaţii referitoare la numărul contului, despre numele şi numărul de identificare a instituţiei financiare care face raportarea, informaţii despre soldul sau valoarea contului, iar în cazul unui cont de custode - informaţii referitoare la suma brută a dobânzii, dividendelor sau a altor venituri pentru activele existente în cont sau suma brută a încasărilor din vânzarea sau răscumpărarea activelor financiare.

Citește și: Minuta ședinței de CONDAMNARE a lui Liviu Dragnea: Ce au precizat judecătorii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.