Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a promulgat legea care o vizează pe Gabriela Firea: Decretul a fost semnat după decizia Curții de Apel

iohannis birou

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care aprobă OUG 35/2018 care desființează Autoritatea Metropolitană de Transport București din subordinea Ministerului Transporturilor şi mută atribuţiile privind transportul public rutier în sarcina Primăriei Capitalei, anunță Președinția.

Proiectul de lege de aprobare a OUG 35/2018 are ca obiect de reglementare desfiinţarea Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti care funcţionează în subordinea Ministerului Transporturilor.

Citește și: Firea: ‘Decizia de ieri nu creează niciun efect. Companiile puteau fi contestate’

Totodată, actul normativ propune ca de la data desfiinţării acestei autorităţi atribuţiile referitoare la înfiinţarea, autorizarea, exploatarea, gestionarea şi controlul funcţionării serviciilor de transport public rutier de călători pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov să fie exercitate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi de Consiliul Judeţean Ilfov, direct sau prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară.

De asemenea, ordonanța de urgență mai propune preluarea patrimoniului autorităţii de către Ministerul Transportului, preluarea personalului de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov.

Citește și: Există salarii de lux în radioul public! Cât primește lunar șeful SSR

Proiectul mai prevede finalizarea Proiectului CISMOB, proiect din fonduri europene, în care este prezent AMTB, ca partener, care va fi realizat tot de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov.

Pe 31 octombrie, plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, în calitate de for decizional, ordonanţa care desfiinţează Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti din subordinea Ministerului Transporturilor şi mută atribuţiile privind transportul public rutier în sarcina Primăriei Generale a Capitalei.

Citește și: ‘Ordin’ pentru români! Ce telefoane ar putea să dispară din România

Printre decretele semnate, vineri de șeful statului se numără și:

"Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 3/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare; Decret privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 51/2018 pentru modificarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului și pentru prorogarea unor termene; Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 43/2018 pentru adoptarea unei măsuri privind reducerea riscului de dezangajare a fondurilor europene; Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea anexei nr. 3 la Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 71/2010 privind stabilirea strategiei pentru mediul marin; Decret privind promulgarea Legii pentru completarea mențiunii privind transpunerea normelor Uniunii Europene din Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative;

Citește și: Reacția lui Teodorovici după aprobarea rectificării bugetare! ‘Cheltuielile pentru asistenţa socială cresc’

Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 54/2018 privind prorogarea termenului reglementat la alin. (4) al art. II din Ordonanța Guvernului nr. 22/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr. 64/2008 privind funcționarea în condiții de siguranță a instalațiilor sub presiune, instalațiilor de ridicat și a aparatelor consumatoare de combustibil; Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 40/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 232/2016 privind industria națională de apărare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, și pentru completarea art. 2 alin. (2) din Legea nr. 59/2016 privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanțe periculoase", potrivit sursei citate.

Citește și: BNR Curs valutar, 23 noiembrie. Cum termină euro săptămâna .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.