Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Transporturilor primește acces la procedurile de expropriere pentru modernizarea unor spitale

Administratia Prezidentiala
iohannis semneaza

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 185/2022 pentru modificarea art. 2 alin. (3) din Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local. Astfel, Ministerul Transporturilor poate demara procedurile de expropriere şi pentru unităţile spitaliceşti din reţeaua sanitară proprie pentru construcţie, reabilitare şi modernizare, nu doar Ministerul Sănătăţii.

Actul normativ promulgat de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 2 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 255/2010, în sensul includerii ca expropriator în domeniul sănătăţii şi a Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, ce are în subordine unităţi spitaliceşti, alături de unităţile administrativ-teritoriale, prin autorităţile administraţiei publice locale şi Ministerul Sănătăţii, instituţii care deţin asemenea prerogative.

Astfel, exproprierea pentru cauză de utilitate publică este necesar a fi demarată, de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, şi pentru unităţile spitaliceşti din reţeaua sanitară proprie pentru construcţie, reabilitare şi modernizare.

„Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A., precum şi prin Compania Naţională de Investiţii Rutiere - S.A., pentru toate lucrările de construcţie de drumuri de interes naţional, prin Compania Naţională de Căi Ferate «C.F.R.» - S.A., pentru lucrările de construcţie, reabilitare şi extindere a infrastructurii feroviare publice, prin Societatea Comercială de Transport cu Metroul Bucureşti «Metrorex» - S.A. pentru lucrările necesare dezvoltării reţelei de transport cu metroul şi de modernizare a reţelei existente sau prin Municipiul Cluj – Napoca pentru implementarea proiectului de infrastructură de transport «Tren metropolitan Gilău - Floreşti -Cluj -Napoca -Baciu -Apahida - Jucu -Bonţida - etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou şi tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj» , prin aeroporturile de interes naţional, pentru lucrările de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare proprii, precum şi pentru lucrările derulate în perimetrul de dezvoltare a aeroporturilor privind construcţia de drumuri, de infrastructură feroviară publică, prin administraţiile portuare şi/sau de căi navigabile, precum şi instituţiile publice din domeniul de activitate al transporturilor navale, pentru lucrările de construcţie, reabilitare şi extindere a infrastructurii de transport naval, precum şi pentru lucrările portuare de transport feroviar şi rutier, precum şi prin unităţile spitaliceşti din reţeaua sanitară proprie pentru lucrările de interes public naţional de construcţie, reabilitare şi modernizare necesare funcţionării sistemului de sănătate, inclusiv pentru infrastructura aferentă acestora”, potrivit legii promulgate.

Pe 23 mai, Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.