Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a reușit prima sa lovitură politică!

revista presei

Evenimentul Zilei:

O lovitură politică care ne poate arăta un potențial interesant în cazul lui Klaus Iohannis s-a consumat ieri, la Palatul Cotroceni. În 40 de minute, dedicate mai mult "oportunităților de imagine" și semnării documentului, s-a tranșat o problemă importantă... La Cotroceni s-a produs un eveniment important: toți liderii partidelor politice au devenit inițiatorii unui proiect de lege care vizează pachetul Big Brother. Cu alte cuvinte, vom avea o lege care va trece cu 100 la sută din voturi, sau mai corect spus cu 100 la sută sprijin parlamentar. Un consens unic în istoria României! Sau cel puțin eu nu-mi aduc aminte de așa ceva în mandatul lui Traian Băsescu. Ce au semnat de fapt? Nu ne-am lămurit exact pentru că totul este secretizat. Președinția susține că "această inițiativă nu vizează legea securității cibernetice și nici Legea 82/2012 privind reținerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de rețele publice de comunicații electronice și de furnizorii de servicii de comunicație electronice destinate publicului, care a fost declarată neconstitutională". Dar premierul Victor Ponta a adâncit misterul la doar câteva ore acest comunicat spunând că liderii partidelor parlamentare invitați la Cotroceni au "căzut de acord" asupra unui "proiect de lege privind retenția datelor". UNPR, prin Gabriel Oprea are o altă viziune și ne anunță că s-a semnat "un acord politic privind sustinerea initiativei de modificare si completare a Legii privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice", nicidecum o inițiativă legislativă. Proiectul de lege, acordul politic, sau cum vreți să-i mai spuneți, are la bază propunerile SRI și SIE și a fost trimis tuturor liderilor politici în urmă cu două săptămâni, însă până în acest moment nu a fost făcut public de președinția României ceea ce a stârnit nedumerirea societății civile. Deocamdată doar o infimă parte. Sunt convins că vor continua discuțiile, dar trecând peste aspectele de fond ale inițiativei prezidențiale, trebuie recunoscut un lucru: Klaus Iohannis a reușit prima sa lovitură politică!

Ziarul Financiar:

Preşedintele Consiliului de Administraţie al puternicei companii americane General Electric, Jeff Immelt, se află într-o vizită surpriză la Bucureşti vineri, 8 mai. Niciun şef GE în funcţie nu a vizitat Bucureştiul, singurul executiv al companiei americane care a venit in capitală fiind Jack Welch, după ce ieşise însă la pensie. Immelt, aflat la prima sa vizită în România, a participat la o masă rotundă organizată de Camera de Comerţ Româno-Americană (AmCham), alături de reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Energie şi ai unor companii, între care Transelectrica şi Transgaz. Una dintre temele care au fost probabil pe agenda vizitei în România a şefului GE este pregătirea pe plan local a tranzacţiei prin care GE va prelua afacerile din energie ale companiei franceze Alstom, în schimbul a 12 miliarde de euro. În România, compania franceză este unul dintre principalii contractori pentru investiţiile termocentralelor pe cărbune, în special cele din Complexul Energetic Oltenia. Businessul de infrastructură şi transport, în România fiind cel mai vizibil reprezentat de contractul multianual al Alstom pentru mentenanţa metroului din Bucureşti, va rămâne în mâinile francezilor.

Romania Libera:

Vizita Reginei Maria în Statele Unite ale Americii a făcut multă senzație în epocă și, multă vreme, după încheierea ei, a suscitat interesul publicului. Regina își impresionase gazdele prin frumusețea și eleganța ei, prin inteligență și voiciune, prin zâmbetul ei împărțit, cu generozitate, tuturor.În cele cinci săptămâni petrecute în Lumea Nouă, în toamna anului 1926, ea și-a cucerit gazdele și a reușit să-și ducă la îndeplinire planul de „a așeza România pe hartă”, de a-și face țara cunoscută nu numai cercurilor înalte, guvernamentale, industriale și financiare, ci întregii populații americane. Vizita Reginei Maria a făcut mai mult pentru țară decât întreaga activitate a diplomației românești de dinainte și de după efectuarea ei, scrie Adrian-Silvan Ionescu în elegantul volum Regina Maria și America, dedicat vizitei Reginei peste Ocean. Presa americană, notează autorul cărții, a acordat multă atenție acestei vizite, chiar dacă uneori părerile erau defavorabile și cu o pronunțată notă critică. Gazetarii o urmau oriunde se ducea, îi pândeau fiecare pas, fiecare gest, fiecare expresie, îi notau fiecare cuvânt.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.