Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a SEMNAT - Generalul care a coordonat parada de 1 Decembrie, trecut în rezervă

Administratia Prezidentiala
iohannis semneaza

Decret de ultimă oră semnat de președintele României, Klaus Iohannis. Generalul care a coordonat parada de 1 Decembrie trece în rezervă.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 28 ianuarie a.c., decretul privind trecerea în rezervă a domnului general-locotenent - cu trei stele Tonea Adrian din Ministerul Apărării Naționale – la data de 31 ianuarie 2019.

Citește și: Monica Macovei a făcut SPECTACOL la audierile din Comisia LIBE - De nervi, Tudorel Toader a 'amenințat-o voalat'

Tonea a absolvit Universitatea Naţională de Apărare din Bucureşti, iar din 2011 a preluat funcţia de comandant al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor", de la Focşani.

În 2012, a executat, împreună cu militari din marea unitate pe care o conducea, o misiune extrem de dificilă în teatrul de operaţii din Afganistan. Astfel, timp de 8 luni, a fost comandantul contingentului naţional şi locţiitorul pentru operaţii NATO al comandantului Forţei Întrunite din Provincia Zabul.

În 2014, a preluat comanda Diviziei 4 Infanterie „Gemina" de la Cluj-Napoca, iar, în ianuarie 2015, a fost numit locţiitor al şefului Statului Major al Apărării, a doua funcţie în ierarhia Armatei României, conform Adevărul.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.