Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis așteaptă răspunsul Comisiei Europene pe tema LISTELOR NEGRE: 'Nu sunt deloc îngrijorat, nu cred că are cineva intreres să rămână nelămuriri'

iohannis cotroceni

Guvernul României și Consiliul Superior al Magistraturii au cerut Comisiei Europene clarificări referitoare la solicitările de informaţii cu privire la anumite cazuri de corupţie adresate de organismul european autorităţilor române. Este vorba despre un document din 10 octombrie 2012, adresat Guvernului României, care prezintă o listă de 21 de cerinţe ale Comisiei Europene în legătură cu MCV, prezentat de Antena 3.

Klaus Iohannis a abordat acest subiect la o discuție cu jurnaliștii și e convins că România va primi un răspuns, mai ales că pe ”lista neagră” figura și numele său, despre care se spunea că e în incompatibilitate, la acea vreme fiind primar al Sibiului.

Citește și: Este pe făraș! RUPTURĂ între conducere și jucătorul de AUR al lui Gigi Becali

”Deocamdată, nu cunosc că s-ar fi primit un răspuns, dar nu sunt absolut deloc îngrijorat, cum am mai spus. Cu siguranță, Comisia va elabora un răspuns lămuritor, nu cred că are cineva interes să rămână așa nelămuriri în spațiul public.

Eu m-am exprimat în repetate rânduri despre calitatea muncii de la ANI, despre aceste așa-numite coincidențe. Dar, între timp, am ajuns președinte și se așteaptă de la mine să fiu un pic deasupra acestor chestiuni și nu vreau să le reiau aici dar, dacă sunteți chiar interesată, puteți să căutați înregistrările cu afirmațiile mele din anii trecuți și o să vă lămuriți foarte repede.”, a spus Iohannis.

Președintele a adăugat și că nu a discutat niciodată cu George Maior, fostul șef al SRI, despre informarea pe care Serviciul a trimis-o la ANI și de la care a plecat dosarul său de incompatibilitate.

Citește și: Mutare de proporții! Se vor lansa două noi posturi în România

”Nu am cunoștință despre așa ceva, dar pot să vă spun în același timp că nu am discutat niciodată cu domnul Maior aceste chestiuni. Nici nu cred că este interesant acum să discut eu cu domnul Maior, discutăm chestiuni de parteneriat româno-american, dezvoltarea lui, partea economică.”, a declarat Klaus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.