Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO-VIDEO Klaus Iohannis a vizitat zona demilitarizată dintre Coreea de Nord și de Sud

administrația prezidențială
klaus iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat zona demilitarizată aflată între Coreea de Nord și de Sud.

Zona demilitarizată coreeană este o fâșie de pământ care traversează Peninsula Coreeană, lângă paralela 38 de nord. Zona demilitarizată (DMZ) este o barieră de frontieră, care împarte peninsula aproximativ în jumătate. A fost înființată pentru a servi drept zonă-tampon între țările Coreea de Nord și Coreea de Sud în conformitate cu prevederile Acordului de armistițiu coreean din 1953, un acord între Coreea de Nord, China și Comandamentul Națiunilor Unite.

DMZ are 250 de kilometri lungime și aproximativ 4 kilometri lățime. Au existat diverse incidente în și în jurul DMZ, cu victime militare și civile de ambele părți. În cadrul DMZ se află un punct de întâlnire între cele două națiuni, unde au loc negocieri: mica zonă comună de securitate (denumită JSA) din apropierea capătului de vest al zonei.

Președintele Klaus Iohannis a depus anterior o coroană de flori la Seoul National Cemetery. „Vizita mea oficială în Republica Coreea a început astăzi (luni - n.r.), la Cimitirul Național din Seul. Am adus un omagiu victimelor războiului din Coreea de Sud, onorându-le sacrificiul pentru libertate, pace și democrație”, scrie pe platfotma X Klaus Iohannis (pe larg despre vizita lui Klaus Iohannis în Coreea de Sud, aici).

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.