Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a vorbit mult

Screenshot_19

Klaus Iohannis, președintele României a vorbit joi, 3 martie, pe mai multe teme, incluzând decorația lui László Tőkés, mandatul lui Dacian Cioloș la summit-ul UE-Turcia și o vizită de stat în Israel și Palestina.

Iohannis a retras ordinul Steaua României lui László Tőkés, în urma declarațiilor făcute de acesta în trecut.

 „Cel care acordă o distincție vrea să răsplătească pe cel distins, să răsplătească un merit, cel care primește și acceptă această distincție trebuie să recunoască România și Constituția României, să aprecieze valorile care stau la baza Constituție României. Având în vedere toate acestea am decis să retrag Ordinul 'Steaua României' dlui Laszlo Tokes”, a declarat președintele.

Președintele a prezentat și mandatul lui Dacian Cioloș la summitul UE-Turcia. Acesta va cere un control mai riguros la granițele UE, solidaritate și măsuri luate de comun acord pentru a găsi soluții pentru migrație.

Iohannis a anunțat și o vizită de stat în Israel și Palestina, începând cu data de 6 martie, care a fost stabilită deja de mai mult timp. Președintele se va întâlni cu oficialități israeliene, dar și cu diaspora românească. El va face și o vizită la Autoritatea Palestiniană.

Președintele a anunțat și ședința CSAT din primul trimestru 2016, pentru 15 martie.

În sfârșit, Iohannis a clarificat că  Președinția nu are calitatea de a verifica dosarele depuse de revoluționari, președintele neputând decât să le valideze prin decret.

Răspunzând întrebărilor, Iohannis a declarat că "urmărește cu îngrijorare" evoluția cazurilor de infecție cu E. Coli, și că este prematur să ofere un răspuns ultimativ în ceea ce privește performața statului român în acest context. El a mai lăsat de înțeles că va semna decretul de numire a Laurei Kovesi la DNA, deoarece rezultatele acesteia "vorbesc de la sine".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.