Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis anunță ce se va întâmpla cu AEP după ce Ana Maria Pătru a fost arestată

Inquam Photos / Ovidiu Micsik
ana maria patru

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi, la Cluj, că a primit asigurări că activitatea Autorităţii Electorale Permanente (AEP) va continua fără probleme, în pofida situaţiei actuale.

Prezent la Cluj la o dezbatere organizată de Universitatea Babeş-Bolyai, şeful statului a precizat că mecanismul de numire a unui nou preşedinte al AEP este unul complex.

Citește și: Ele sunt femeile care fac SEX mai DES: Studiu pe 210.000 femei

"Autoritatea Electorală Permanentă îşi va face treaba în continuare. Din păcate, mecanismul de numire al şefului acestei autorităţi este unul destul de complex şi este nevoie de prezenţa Parlamentului, care acum este şi el în campanie. Sunt convins că se găsesc soluţii, fie pentru interimat, fie pentru a alege pe altcineva. Însă instituţia, ca atare - aşa am primit eu asigurări - îşi face în continuare treaba foarte bine", a declarat Klaus Iohannis.

Ana Maria Pătru, fost preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a fost arestată preventiv, miercuri seară, în dosarul în care este acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de trafic de influenţă şi a două infracţiuni de spălare de bani.

Citește și: MOMENTE GROAZNICE: CE a putut să mănânce un rechin, într-un acvariu imens / VIDEO

Magistraţii Tribunalului Prahova au admis propunerea procurorilor DNA Ploieşti şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele Anei Maria Pătru.

Decizia pronunţată de Tribunalul Prahova nu este definitivă.

Citește și: Brad Pitt anunță că va scoate casete COMPROMIȚĂTOARE cu Angelina Jolie

Procurorii au arătat că, în cauză, există date şi probe din care rezultă că măsura reţinerii este necesară în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal şi al prevenirii săvârşirii unor alte infracţiuni, întrucât inculpata, prin prisma funcţiei deţinută în cadrul Autorităţii Electorale Permanente, ar putea influenţa desfăşurarea anchetei penale prin sugestionarea depoziţiilor martorilor, cu atât mai mult cu cât există indicii că aceasta ar încearcă să ascundă mijloace materiale de probă, preciza DNA într-un comunicat.

Potrivit DNA, în perioada aprilie-iunie 2008, Ana Maria Pătru, în calitate de vicepreşedinte al AEP, ar fi pretins, iar în anul 2009 ar fi şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, suma de 210.000 euro, reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul Bucureşti, titrează agerpres.ro.

Citește și: Ea e MILIONARA care a TURNAT-O pe Ana Maria Pătru la DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.