Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, anunț de ULTIMĂ ORĂ: Linia telefonică unde oamenii pot cere informații despre coronavirus ar putea fi funcțională joi

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis

Anunț important făcut de președintele Klaus Iohannis. Acesta a anunțat că linia telefonică care va fi gestionată de Ministerul Sănătății, unde oamenii pot cere informații privind infectarea cu noul coronavirus ar putea fi funcțională încă de mâine dimineață.

„Autoritățile trebuie să își intensifice eforturile de comunicare în ceea ce privește coronavirusul. Atât cei care au călătorit în zone în care există cazuri confirmate, cât și cei care dezvoltă simptome specifice trebuie să știe cum să procedeze”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri la Palatul Cotroceni, conform Mediafax.

Citește și: Comisia Națională de Prognoza anunță DEZASTRU pentru economia României, din cauza coronavirusului: exporturile vor SCĂDEA

Șeful statului a mai spus că are încredere în instituții că pot gestiona situația pe latura preventivă, cât și pe cea de tratare a posibililor cazuri de infectare.

„Urmează să fie implementată cât mai rapid, probabil deja de mâine dimineață, linia telefonică, gestionată de Ministerul Sănătății, dedicată apelanților care solicită informații referitoare la infecția cu coronavirus. Am încredere că toate instituțiile statului implicate, dar mai ales sistemul medical românesc, au capacitatea de a gestiona această situație, atât pe latura preventivă, cât și pe cea de tratament al eventualelor cazuri de infectare”, a completat Iohannis.

Acesta a adăugat că „până în acest moment, deci până în acest moment, când vă vorbesc, nu avem confirmat niciun caz de infecție cu acest virus în România”.

Toate cele 13 persoane care au intrat în contact cu cetățeanul italian care are infecție cu coronavirus au rezultate negative la testele efectuate de Institutul „Matei Balș”, a anunțat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru, într-o conferință de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.