Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis anunță ofensiva pentru Schengen: Cu președinte și premier PPE vom avea altă greutate

Președintele Klaus Iohannis a explicat că la finalul acestui an, România ar putea să aibă președinte și premier de la PPE, ceea ce va conferi o greutate mai mare țării noastre în negocierile la nivel european și va ataca din nou problema aderării la spațiul Schengen.

Citește și: VIDEO Momentul serii la 'dezbaterea' lui Klaus Iohannis: Un spectator i-a făcut de ruşine pe jurnaliştii invitaţi

”Este evident o situaţie foate, foarte bună pentru noi în cadrul PPE şi şi pentru a sublinia acest lucru am venit la Summitul şefilor de stat şi de guvern din PPE. Cu siguranţă în această nouă configuraţie care, dacă voi reuşi şi în turul doi al alegerilor, ne duce în situaţia să avem la sfârşit de an şi preşedinte şi premier din PNL, din PPE. Evident, influenţa României în cadrul PPE şi implicit în toate structurile UE va fi una considerabil mai bună şi avem evident intenţia să folosim acest lucru în beneficiul României şi al românilor. Cu siguranţă, în noua configuraţie, discuţiile se vor relua şi vom avea atunci o mult mai mare greutate politică.

Faptul că avem pentru prima dată un președinte la PPE din Est arată o deschidere către această zonă și în mod vizibil falia Est-Vest se micșorează.”, a spus Klaus Iohannis, la Congresul PPE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.