Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis anunță, senin, la drumul mare, că este pregătit să încalce Constituția/ ANALIZĂ

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a câștigat un al doilea mandat de președinte al României, dar în urma campaniei electorale două declarații atârnă extrem de greu. Iohannis le-a promis liberalilor că se va implica în viața internă a PNL și ”nu vă mai las de capul vostru”, iar a doua declarație este cea privitoare la faptul că se va implica în schimbarea majorității în Parlament.

Citește și: BOMBĂ - Liviu Dragnea NU a fost lăsat să voteze, deși nu îi sunt interzise drepturile electorale/DOCUMENT

Iată cele două declarații făcute de Klaus Iohannis:

”După această victorie sunt multe lucruri de făcut, de reperat. Mă voi implica pentru a crea o nouă majoritate, compusă din partidele democratice, care vor duce România spre modernizare, spre România normală. Vă promit încă un lucru. Voi fi un președinte total implicat pentru România", a mai spus Iohannis.

”Miza este nu doar câștigarea prezidențialelor, chit că aceasta este o condiție fără de care este greu de continuat. Nu doar prezidențialele, și am spus-o de la început și am spus-o liberalilor: de data aceasta, nu vă mai las de capul vostru!”, a spus Klaus Iohannis, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții și simpatizanții PNL din Diaspora.

Președintele anunță la drumul mare încălcarea Constituției

Cele două declarații pot fi considerate un ”anunț de intenții” al președintelui Klaus Iohannis și o pregătire pentru viitoare încălcări ale Constituției.

Potrivit legii fundamentale, președintele este meditator, nu face parte dintr-un partid politic și rolul său în formarea unui Guvern ține de consultările organizate cu partidele politice la Palatul Cotroceni.

Din acest moment, Klaus Iohannis este omul politic cu cea mai importantă legitimitate din România și toți ochii vor fi ațintiți asupra lui. Promisiunile că se va implica în jocul negocierilor din Parlament și în viața internă a PNL sunt făcute la începutul celui de-al doilea mandat. Rămâne de văzut în ce măsură Klaus Iohannis va deveni un președinte jucător și în ce măsură va respecta legea fundamentală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.