Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis anunţă un asalt total, dacă referendumul trece: 'Atunci noi avem un mandat să acţionăm. Imediat, a doua zi'

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis cotroceni

Convocat ca un referendum pentru justiţie, scrutinul din 26 mai este unul anti-PSD. O anunţă chiar Klaus Iohannis, într-o declaraţie susţinută joi seara la Cotroceni. Preşedintele afirmă că, dacă referendumul va fi validat, se va trece la acţiune în forţă împotriva PSD, fără să spună ce înseamnă acest lucru.

"Unii vorbesc despre acest referendum că nu ar avea rezultate pentru că Parlamentul ar putea să nu țină cont. Nu sunt de acord. Un referendum trimite un semnal și acest referendum transmite un semnal foarte important.

Românii au posibilitatea să dea un semnal pe două direcții. Să voteze partidele care, după părerea lor, sunt bune și să dea un vot de blam partidelor pe care nu le consideră bune. Și, în același timp, pot să spună că nu sunt mulțumiți cu ce face PSD de doi ani și jumătate. Să nu-mi spuneți că acest vot nu contează. El este consultativ, dar contează. Contează votul țării și se va ține cont de rezultatul acestui vot. Dacă românii vor veni la vot și vor spune că nu sunt de acord cu PSD, atunci noi avem un mandat să acționăm. Imediat, a două zi.

Referendumul este începutul unui proces mai amplu. Începe acum, cu alegeri parlamentare, continuă la toamna cu alegerile prezidențiale, la anul cu alegerile locale și în final cu alegerile parlamentare. Tot acest vot trebuie privit în ansamblul său", a declarat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.