Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, atenționat de social-democrații din Germania: Sperăm că nu veți împinge România în direcția Poloniei și Ungariei

Inquam Photos - George Călin
Inquam Klaus Iohannis salut

Europarlamentarii germani din SPD (social-democrații) i-au trimis președintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care îi solicită șefului statului să acorde PSD-ului lui Marcel Ciolacu mandatul să desemneze premierul și să formeze viitorul Guvern.

CITEȘTE ȘI: Efecte neaşteptate: Ce se întâmplă în corpul tău dacă începi să mănânci două banane pe zi

„Delegația europarlamentarilor SPD (social-democrații din Germania) își exprimă prin această scrisoare îngrijorări serioase cu privire la respectarea rezultatului alegerilor din România și procedura de desemnare a viitorului premier și formarea Guvernului. Analiza noastră privind raportului preliminar OSCE cu privire la alegerile parlamentare ridică serioase semne de întrebare legate de corectitudinea procesului electoral și a metodelor folosite în campanie. Atacurile controversatele și abuzive aduse sistematic colegilor noștri din România nu se încadrează în valorile democratice europene pentru care milităm. Este inacceptabil să se afirme despre social-democrații din România ca fiind „ciuma roșie”. În același timp, este împotriva statului de drept atacarea sistematică a Curții Constituționale și implicarea activă în campania electorală fără respectarea prevederilor constituționale”, se arată în scrisoare.

„Recunoașterea faptului că PSD-ul din România a câștigat alegerile implică automat nevoia de a li se permite să nominalizeze un premier și de a încerca să formeze o majoritate. Acestea sunt cutumele politice, democratice și legale din Europa. Negocieri libere între partide și respectarea Constituției care îl obligă pe Președinte să rămână imparțial reprezintă elemente cheie într-un stat democratic. Orice acțiune împotriva valorilor și practicilor democratice riscă să afecteze reputația României și să o ducă aproape de atitudine guvernelor conservatoarea din Polonia și Ungaria. Delegația germană SPD din Parlamentul Europeană speră că nu veți împinge țara în această direcție, cu atât mai mult cu cât după mulți ani România are din nou în Parlament un partid populist de extrema dreaptă”, mai scriu social-democrații din Germania.

Scrisoarea integrală poate fi consultată aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.