Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis cere sprijinul studenților mediciniști: 'Activismul civic şi implicarea sunt atribute ale generaţiei voastre'

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Schimbarea sistemului de sănătate din România este "atât de necesară", iar tinerii sunt cei care pot pune bazele acesteia, a fost mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis, cu prilejul celei de-a 23-a ediţii a Congresului Internaţional pentru Studenţi, Tineri Medici şi Farmacişti "Marisiensis", desfăşurat la Târgu Mureş, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Concursul muzical internaţional Eurovision 2019 ar putea fi anulat! Care este cauza

"Nu văd posibilă dezvoltarea ţării fără contribuţia studenţilor. Voi reprezentaţi viitorul, sunteţi cei care veţi duce planurile la îndeplinire, de aceea opinia şi viziunea voastră sunt esenţiale pentru mine. V-am încurajat cu fiecare ocazie să vă faceţi vocea auzită în dezbaterile publice pe teme de sănătate şi de educaţie, să fiţi actori activi, să vă apăraţi interesele, în special atunci când este vorba despre reformarea rezidenţiatului, formarea şi dezvoltarea profesională, condiţiile de muncă şi salarizarea din sănătate. Schimbarea sistemului de sănătate din România este atât de necesară. Activismul civic şi implicarea sunt atribute ale generaţiei voastre şi constituie calea către progres! Am convingerea că voi sunteţi cei care puteţi pune astăzi bazele acestei schimbări, prin contribuţia la conturarea unei viziuni pe termen lung, dar şi prin implementarea în viitor, din calitatea de profesionişti ai sistemului, a obiectivelor stabilite", a fost mesajul lui Iohannis, prezentat de consilierul de stat Diana-Loreta Păun.

Citește și: Lovitură pentru Tudor Chirilă! Cum s-a ales artistul cu dosar penal

Conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a reamintit că resursa umană în sănătate reprezintă "o temă prioritară", pe care a lansat-o spre dezbatere din 2015. El a menţionat că preocuparea pentru asigurarea numărului adecvat de profesionişti, cu specializările necesare şi o distribuţie geografică optimă, există la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene şi la nivel mondial.

"Parcursul în carieră porneşte de pe băncile facultăţii de medicină şi farmacie. V-aţi ales această direcţie ghidaţi de pasiune. Aţi pornit la drum cu entuziasm, perioada studenţiei fiind cea în care aşteptările voastre prind contur, în care vă definitivaţi proiectul de carieră şi de viaţă. Sunt convins că fiecare dintre voi are aşteptări înalte şi dorinţa ca, în final, să-şi pună în aplicare cunoştinţele dobândite în beneficiul pacientului. Ştiu, totodată, că decalajul existent între România şi state precum Germania, Marea Britanie, Franţa cu privire la condiţiile din sistemul de sănătate ori calitatea vieţii în general influenţează de multe ori planurile voastre. Aici este datoria decidenţilor de a interveni, aşa cum au promis, pentru a vă crea un cadru adecvat specializării şi profesării în România", a evidenţiat preşedintele.

Citește și: Liderii PSD-ALDE au făcut anunțul! Ce s-ar putea întâmpla cu facturile la gaze

Potrivit acestuia, internaţionalizarea învăţământului superior românesc este o componentă "esenţială" a proiectului "România Educată", aflat în dezbatere.

"Anul universitar viitor va aduce la Târgu Mureş o premieră - deschiderea unei filiale a Universităţii dumneavoastră în Hamburg. Vă felicit pentru această reuşită prin care deveniţi ambasadori ai tradiţiei şcolii româneşti de medicină şi farmacie în străinătate! Corpul didactic de aici, de la Târgu Mureş, este unul de excepţie şi mă bucur că în curând oraşul Hamburg vă va cunoaşte profesionalismul", a conchis el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.