Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, criticat DUR pentru întâlnirea de azi cu oficialii BNR: 'Prea târziu să mai aibă calitatea de mediator'

presidency.ro
iohannis isarescu

Preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Marius Budăi, a declarat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis s-a poziţionat tot timpul de partea BNR şi a avut critici la adresa guvernului, motiv pentru care ”e prea târziu să mai aibă calitatea de mediator”.

”Din punctul meu de vedere este prea târziu pentru domnul preşedinte ca să mai aibă calitatea de mediator în această situaţie, deoarece tot timpul s-a poziţionat de o parte a baricadei. Atunci când faci o mediere se presupune că sunt două părţi care sunt de-o parte şi de alta a baricadei. Dl. preşedinte s-a poziţionat tot timpul de partea BNR şi tot timpul a avut critici la adresa guvernului. Acum, să vrei să faci o mediere, este foarte târziu, iar dl. preşedinte s-a transformat practic într-un preşedinte jucător, ca dl. preşedinte Băsescu, şi nu a făcut altceva decât să intre în campanie electorală”, a declarat preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Marius Budăi, potrivit Mediafax.

Eugen Teodorovici știe ce discută, la această oră, reprezentanții BNR cu Iohannis: 'Am această convingere'

El a mai spus că şeful statului ignoră rezultatele economice de anul trecut, respectiv inflaţie de 1,6%, deficit bugetar sub 3%, creştere economică de 7%, iar datoria publică în scădere raportată la PIB.

Preşedintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, şi cu prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu. De asemenea, Administraţia Prezidenţială a anunţat că şeful statului se va întâlni, vineri, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, şi cu premierul Viorica Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.