Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis dă semnalul pentru PNL: se afișează alături de Florin Cîțu. Ludovic Orban a lipsit/ FOTO

www.presidency.ro
iohannis citu

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu au fost fotografiaţi în timp ce stau de vorbă duminică, la ceremoniile de Ziua Marinei, aceasta fiind prima apariţie împreună şi cea de a doua apariţie publică a premierului după scandalul provocat de informaţiile referitoare la arestarea sa în SUA pentru că a condus în stare de ebrietate. Prima apariţie publică a lui Cîţu după mai multe zile în care a comunicat doar prin intermediul reţelelor sociale a fost sâmbătă, când a oferit detaii despre circumstanţele arestării sale în SUA şi a precizat că nu a considerat necesar să îl informeze pe preşedinte despre acest subiect, dar că, după apariţia informaţiilor, au discutat pe această temă.

Imaginea în care Iohannis şi Cîţu stau de vorbă a fost publicată pe site-ul Aministraţiei Prezidenţiale imediat după ceremoniile de Ziua Marinei, de la Constanţa.

Deşi la evenimentele de la Constanţa au fost prezenţi şi vicepremierul Dan Barna şi mai mulţi miniştri, precum şi preşedintele Senatului Anca Dragu, preşedintele Camerei, liderul PNL Ludovic Orban, nu a participat ,transmiţând doar un mesaj pe Facebook adresat marinarilor.

Florin Cîţu a susţinut sâmbătă că "nu a adus în discuţie" cu preşedintele Iohannis subiectul arestării sale în SUA. Întrebat dacă a discutat cu preşedintele după dezvăluirile publice, premierul a răspuns afirmativ şi a subliniat că nu este vorba despre un caz penal.

Cîţu a ţinut să precizeze că un coleg al său i-ar fi comunicat lui Ludovic Orban despre dosarul din Statele Unite, el afirmând, în acest context, că Orban văzuse documentul.

”Nu am adus în discuţie acest eveniment în ceea ce îl priveşte pe domnul preşedinte. În ceea ce îl priveşte pe domnul Ludovic Orban, un coleg mi-a spus că acum câteva luni i-a arătat această hârtie şi spunând că o are, deci presupun că avea această informaţie”, a declarat el.

De asemenea, el a precizat ”aceasta nu este o situaţie penală”, ”sunt legislaţii diferite în România şi în SUA, dar nu se califică sub nicio formă”.

Ulterior, prim-ministrul a precizat că nu a considerat relevant acest subiect pentru funcţia sa.

”Cazierul meu în România este curat" a declarat Cîţu.

Întrebat dacă a luat în calcul demisia, prim-ministrul a răspuns:"Nu, niciun moment. Avem o guvernare pe care trebuie să o ducem la capăt”,

Ulterior, Ludovic Orban i-a solicitat Cîţu să le ceară scuze cetăţenilor români că nu a avut ”curajul şi onestitatea” de a-i informa în legătură cu incidentul din SUA, când a fost închis pentru două zile din cauză că a condus sub influenţa alcoolului. De asemenea, liderul liberal consideră că premierul Cîţu ar trebui să-i prezinte şi lui scuze pentru că nu i-a mărturisit niciodată că ”a fost condamnat penal pentru conducerea autoturismului sub influenţa alcoolului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.