Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, de față cu Donald Tusk și Jean-Claude Juncker: 'Avem unii politicieni care nu-și doresc stat de drept în România! Eu știu răspunsul la alegeri'

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis klaus

La Summitul de la Sibiu au fost zvonuri că viitoarea Comisie Europeană va cuprinde și un mandat de comisar pentru statul de drept. În timp ce Jean-Claude Juncker și Donald Tusk s-au eschivat și au refuzat un răspuns concret, Klaus Iohannis a răspuns la întrebarea unei jurnaliste care dorea să afle dacă va fi înființarea un portofoliu pentru acest domeniu.

”Eu vreau stat de drept în România. Avem și unii politicieni care nu-și doresc stat de drept în România. Avem alegeri și vom primi un răspuns clar. Eu știu care e răspunsul, eu de abia aștept să îl primim. Dacă este nevoie de un comisar, va decide următorul preşedinte al Comisiei Europene, dacă doreşte o persoană cu aceste atribuţii sau dacă doreşte să delege cuiva împreună cu alte atribuţii.”, a spus Klaus Iohannis.

”A fost evident că pentru noi toți, statul de drept e chintesența și va fi și în viitoarea agendă strategică. Nu poate exista Europa fără stat de drept. E chintesența Europei. Nu e o problemă doar în anumite state membre. Dacă oamenilor nu le pasă de statul de drept, guvernele vor ceda.”, a spus Donald Tusk.

Citește și: Greșeala uriașă făcută Radu Mazăre! Ce a declarat consulul Madagascarului .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.