Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, decizie de ULTIMĂ ORĂ - Șeful statului semnat decretul privind înființarea Comisiei de aderare la zona euro

presidency.ro
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind înființarea, organizarea și funcționarea Comisiei Naționale de fundamentare a Planului național de adoptare a monedei euro. Proiectul stabilește calendarul de intrare în Mecanismul unic de supraveghere a monedei euro, scrie Mediafax.

Șeful statului a semnat, luni, decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 24/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea Comisiei Naționale de fundamentare a Planului național de adoptare a monedei euro.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 24/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei Naţionale de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro, organism consultativ, fără personalitate juridică, în vederea identificării acţiunilor şi a promovării reformelor necesare modernizării economiei româneşti pentru trecerea la moneda euro, având rolul de a pregăti calendarul de intrare a României în Mecanismul unic de supraveghere şi de adoptare a monedei euro.

De asemenea, proiectul de lege stabileşte conducerea Comisiei, componenţa acesteia, atribuţiile, modul de desfăşurare a lucrărilor, precum și relaţia acesteia cu Consiliul de Programare Economică şi Comisia Naţională de Prognoză. Mai mult, până la data de 15 noiembrie 2018, Comisia Naţională va prezenta spre asumare politică de către partidele politice parlamentare, calendarul de trecere la moneda euro și Planul național de adoptare a monedei euro, urmând ca, ulterior, instituţiile publice abilitate să supună aprobării Guvernului și Parlamentului proiectele de acte normative necesare implementării măsurilor propuse.

Totodată, cheltuielile legate de organizarea, funcționarea și activitatea specifică acesteia se vor asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. Comisia Naţională îşi va desfășura activitatea în mod independent.

Proiectul de lege privind înființarea, organizarea și funcționarea Comisiei Naționale de fundamentare a Planului național de adoptare a monedei euro a fost trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare pe 17 octombrie 2018.

Un alt proiect promulgat de Klaus Iohannis privește legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.194/2002 şi a Ordonanţei Guvernului nr.25/2014, în sensul asigurării transpunerii Directivei (UE) 2016/801 a Parlamentului European şi a Consiliului privind condiţiile de intrare şi de şedere a resortisanţilor ţărilor terţe pentru cercetare, studii, formare profesională, servicii de voluntariat, programe de schimb de elevi sau proiecte educaţionale şi muncă au pair.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România a fost trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare tot pe 17 octombrie 2018.

De asemenea, Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, republicată, cu modificările și completările ulteriore, în sensul introducerii a două noi substanțe în cuprinsul tabelului nr. I din lege.

Mai exact, în tabelul nr. I, după substanţa „4,4 DMAR=para-methyl-4-methylaminorex” se introduc următoarele substanţe: „MT-45=1 -ciclohexil- 4-( 1,2-difeniletil)piperazină, Acriloilfentanil=N-(l-fenetilpiperidin-4-il)-N-fenilacrilamidă, conform proiectului de lege trimis spre pormulgare.

Citește și: Acuzație NĂUCITOARE: Dragnea și PSD au ascuns faptul că au plătit datoria externă din fonduri europene .

Proiect de Lege pentru completarea Legii nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri a fost trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare tot pe 17 octombrie 2018.

Un alt decret semnat de șeful statului este cel privind acordarea Drapelului de luptă Grupului 210 Sprijin „General de divizie Ioan Macri”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.