Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, decorat cu cea mai înaltă distincţie evreiască din America - FOTO

oha

Comitetul Evreiesc American (American Jewish Committee, AJC - n.r.) îi va conferi preşedintelui României, Klaus Iohannis, prestigioasa distincţie "Lumină popoarelor" la ediţia din acest an a Forumului global al organizaţiei, care va avea loc între 4 şi 6 iunie la Washington D.C., relevă un comunicat al AJC, transmite agerpres.

"Preşedintele Iohannis exemplifică ce înseamnă să fii o Lumină a popoarelor", a declarat directorul executiv al AJC, David Harris, care s-a întâlnit cu preşedintele român la Bucureşti în iulie 2016.

Citeşte şi: Biserica ortodoxă rusă A DECIS ce se va întâmpla cu trupul lui Lenin

Directorul AJC a elogiat în comunicat "rolul conducător al preşedintelui Iohannis în întărirea democraţiei şi a statului de drept în România", precum şi "eforturile sale de a combate antisemitismul şi a strânge relaţiile dintre România şi SUA şi dintre România şi Israel".

content-image

Harris a remarcat şi că, după ieşirea planificată a Marii Britanii din Uniunea Europeană, "România va deveni a şasea ţară ca populaţie din UE, întărindu-şi rolul pe scena europeană şi în dialogul transatlantic".

AJC consideră de multă vreme că România joacă un rol cheie în NATO şi în UE, ca şi în apărarea libertăţii şi menţinerea securităţii regionale şi globale în relaţiile sale bilaterale, se precizează în comunicat, care mai aminteşte că ţara noastră a deţinut până la începutul lui martie preşedinţia Alianţei internaţionale pentru memoria Holocaustului (IHRA), formată din 31 de ţări. AJC a salutat cu această ocazie preşedinţia românească a IHRA pentru demersurile sale "de a găsi noi strategii de combatere a antisemitismului şi promovare a educaţiei şi cercetării privind Holocaustul", menţionând faptul că în mai anul trecut IHRA a adoptat la o reuniune desfăşurată la Bucureşti definiţia de lucru a antisemitismului.

Lovitură de graţie dată chiar de unul dintre oamenii lui Trump: Rusia, implicată în alegerile din SUA

"Lumina popoarelor" este cea mai înaltă distincţie conferită de AJC liderilor de pe plan global. Ea a mai fost acordată cancelarului german Angela Merkel, preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, preşedintelui american Bill Clinton, preşedintelui chilian Ricardo Lagos, preşedintelui columbian Alvaro Uribe, preşedintelui panamez Ricardo Martinelli Berrocal şi preşedintelui cipriot Nicos Anastasiades.

Fondată în 1906, cu sediul la New York, AJC are 22 de oficii regionale în SUA, 10 delegaţii în străinătate şi 33 de acorduri internaţionale de asociere cu comunităţi evreieşti, inclusiv cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.