Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, despre administraţia publică: Avem nevoie o abordare 'mai serioasă'

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că este necesară o abordare "mai serioasă" în administraţia publică, indiferent dacă este vorba despre achiziţii, fonduri europene sau resurse umane.

"Cred că suntem cu toţii conştienţi că avem nevoie de o abordare mai serioasă în administraţia publică, indiferent că este vorba de achiziţii publice, fonduri europene sau resurse umane", a transmis şeful statului participanţilor la Adunarea generală a Asociaţiei Municipiilor din România, printr-un mesaj prezentat de consilierul prezidenţial Dan Mihalache.

În opinia sa, un stat modern are nevoie de manageri şi seriozitate în a rezolva problemele comunităţii. "Îmi doresc ca pe viitor persoana aleasă pentru administrarea unei comunităţi să nu mai fie confundată cu un politician şi atât, ci să fie văzută ca o persoană cu calităţi personale şi profesionale, verticală, integră şi mereu preocupată de dezvoltare. O persoană care să câştige încrederea cetăţenilor prin rezultate, un adevărat lider care reuşeşte să ofere mediul potrivit pentru dezvoltare. Un stat modern are nevoie de manageri, de mai multă expertiză şi seriozitate în a rezolva problemele comunităţii", a afirmat Klaus Iohannis.

Potrivit şefului statului, comunităţile nu pot funcţiona corespunzător dacă la nivelul structurilor administrative nu sunt stabilite obiective clare, politici publice coerente şi proiecte în interesul comunităţii care să fie duse la bun sfârşit.

"Profit de această ocazie pentru a reitera importanţa regionalizării şi descentralizării, pentru că mi se pare potrivit să avem o abordare comună şi un consens în această direcţie. Am asistat în ultimii 26 de ani la o abordare neclară asupra acestei probleme, mai mult politică şi mai puţină dezbatere reală. Avem nevoie să înţelegem că astfel de chestiuni nu se vor concretiza atât timp cât la bază avem abordări şi proiecţii politicianiste, interese şi orgolii determinate strict de apartenenţa politică. (...) Aceste subiecte trebuie abordate în cu totul altă manieră şi pregătite cu mult mai multă temeinicie", a mai transmis preşedintele, potrivit România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.