Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, despre condamnările în cazul Colectiv: 'E important ca cei real vinovați să fie pedepsiți' (VIDEO)

Inquam Photos / Octav Ganea
klaus iohannis colectiv

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că tragedia de la Colectiv încă este resimțită și că este important să se facă dreptate, iar cei vinovați să fie pedepsiți.

„Tragedia de la Colectiv în continuare este o tragedie pe care o resimțim cu toții de fiecare dată când vorbim despre asta și sunt convins că victimele și rudele victimelor au aștepătat cu sufletul la gură această primă hotărâre judecătorească. Sigur, patru ani poate fi considerat un termen lung. Pe de altă parte vedeți că avem dosare, chiar în această perioadă am vorbit despre dosarul Revoluției care trenează de foarte mult timp. Sper să nu se ajungă la perioade așa de lungi. Dar avem în prima instanță hotărâri, nu vreau să comentez hotărârea judecătorească, fiindcă nu este rolul meu, dar important este să se facă dreptate. Nu numai pentru victime și rudele acestora, ci pentru noi toți. E important ca cei real vinovați să fie pedepsiți și în acest fel să știm de ce am avut acea tragedie și cum putem preveni alte asemenea de tragedii”, a spus Klaus Iohannis, duăă ședința CSAT.

Fostul primar al Primăriei Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat, luni, la opt ani și șase luni. Cei trei patroni ai clubului - George Anastasescu Costin Mincu și Paul Gancea - au primit câte 11 ani și opt luni de închisoare cu executare, în dosarul „Colectiv”. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în 10 zile.

Camera Deputaților și Senatul au avut, luni, o ședință solemnă cu prilejul comemorării a 30 de ani de la Revoluția română din 1989, eveniment la care au participat președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.