Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, despre negocierile blocate dintre PNL, USR PLUS și UDMR: 'Partidele încă învață să negocieze. Am mai avut coaliții, n-au funcționat'

captură TV
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri despre negocierile blocate dintre PNL, USR PLUS și UDMR, spunând că „nu e grabă” și că nu vrea greșeli. „Partidele încă învață să negocieze”, a afirmat președintele, precizând că nu s-a implicat în niciun fel în acest demers. „Am mai avut coaliții, nu au funcționat”, a mai spus președintele.

„De regulă după alegeri se constituia noul parlament și după aceea convocam partidele pentru formarea guvernului. Cum suntem în plină pandemie, am început mai repede consultările, dar sunt lucruri care durează. Nu vreau să repetăm greșelile care s-au făcut în trecut, nu vreau să avem discuții în contradictoriu și dăunătoare după formarea guvernului. Vreau ca lucrurile să fie clarificate înainte de formarea guvernului. Partidele la noi sunt încă în etapa în care învață cum să negociază coaliții, cum se negociază portofolii, de ce să nu o spunem pe față, cum se negociază programe de guvernare. Știți că am mai avut coaliții și nu putem să spunem că au funcționat extraordinar de bine. Deci aceste greșeli vreau să le evite partidele. De aceea nu m-am implicat în negociere. Ce să caute președintele într-o negociere între partide? Acolo trebuie să se înțeleagă partidele. (...) Vreau să avem suficientă răbdare, să așteptăm ca partidele să negocieze toate aceste lucruri”, a spus Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.