Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, despre suspendarea analizei doctoratului lui Nicolae Ciucă: 'Principiul separației puterilor în stat este funcțional'

www.facebook.com
Ciuca iohannis

Președintele Klaus Iohannis nu a dorit, marți, într-o conferință de presă la Cotroceni, să comenteze faptul că un judecător a suspendat analiza doctoratului premierului Nicolae Ciucă pentru ”nevoia de stabilitate în conducerea executivă a statului”.

Întrebat dacă se mai respectă separația puterilor în stat în aceste condiții, Iohannis a spus: „Liberatatea presei, independenta justitiei, sunt elemente de baza intr-o democratie. Eu cred in ele, m-am implicat pentru ele, le-am promovat si cred ca am reusit impreuna si cu dvs sa ajungem in acest punct in care putem spune ca presa este libera si valorile in care credem sunt respectate. Una din aceste valori este independenta justitiei, drept pentru care si daca v-ati astepta sa comentez acasta hotarare nu o voi face pentru ca nu am comentat niciodata hotarari ale justitiei. Principiul separatiei puterilor in stat este functional in Romania”.

Seful statului a adaugat ca „autoritatile isi fac treaba” in cazul plagiatelor. „In rest, credeti-ma ca nu cunosc detalii despre ce se intampla acolo, nu sunt eu chemat sa analizez lucrarea de doctorat a unui politician si am toata increderea ca cei pusi sa analizeze isi fac treaba ca lumea”, a mai afirmat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.