Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, discuții cu oficialii UE despre ajutorul acordat Ucrainei: 'Speranța mea este că vom reuși'

Iohannis bruxelles

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, că tema principală din cadrul Consiliului UE „este cunoscută, am discutat-o și în decembrie”. „Este vorba despre rectificarea bugetului UE, în esență, pentru a găsi o soluție predictibilă pentru ajutorul pentru Ucraina. UE dorește să se realizeze acest ajutor semnificativ pentru Ucraina și nu vorbim doar de ajutorul financiar”, a spus Klaus Iohannis.

„Începem peste câteva minute o sesiune specială a Consiliului. Avem relativ puține teme, este o sesiune prevăzută pentru o singură zi, astăzi.

Tema principală este cunoscută, am discutat-o și în decembrie, este vorba de rectificarea bugetului Uniunii, în esență, pentru a găsi o soluție predictibilă pentru ajutorul pentru Ucraina.

Este, între timp, clar că Uniunea că dorește să se realizeze acest ajutor semnificativ pentru Ucraina, și nu vorbim doar de ajutorul financiar, vorbim de ajutorul financiar, material, militar. Acest lucru este unanim acceptat, însă mai sunt lucruri de clarificat despre cum putem să încadrăm sumele pe care dorim să le punem la dispoziție în actualul buget. Vorbim nu de bugetul pe un an, ci despre bugetul pe întreaga perioadă de finanțare.

Aceste discuții în decembrie au avut loc, însă nu au putut fi finalizate. Nu toată lumea a fost de acord cu soluțiile propuse. Acum Președintele Consiliului ne-a invitat ca să finalizăm discuția pe buget. Speranța mea este că vom reuși.

Eu voi sublinia în continuare că este nevoie de ajutorul pentru Ucraina, voi sublinia că România face deja foarte multe pentru Ucraina. Este dispusă România să continue acest ajutor atât timp cât va fi nevoie.

Vom avea o discuție mai largă despre ajutorul pe care dorim să îl dăm Ucrainei”, a spus Klaus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.