Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, discuţii strategice cu reprezentanţii celei mai profitabile companii din România

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut miercuri, 2 septembrie, o întrevedere cu reprezentanții companiilor ExxonMobil și OMV Petrom. Cele două companii sunt asociate pentru explorarea și exploatarea resurselor de țiței și gaze naturale din Marea Neagră.

În cadrul întrevederii au fost discutate perspectivele economice și de investiții ale asocierii ExxonMobil – OMV Petrom, precum și provocările comerciale pe termen mediu și lung ale acestui proiect.

Președintele Klaus Iohannis a reiterat potențialul major al României în domeniul resurselor energetice, precum și interesul ţării noastre de a-și valorifica, în mod sustenabil și competitiv, avantajele de care dispune în domeniul energetic.

Reprezentanții celor două companii au subliniat importanța stabilității și predictibilității în plan fiscal și legislativ, astfel încât investițiile majore, care au fost și vor fi efectuate în continuare în spațiile maritime ale României, să beneficieze de o perspectivă clară pe termen mediu și lung.

În același timp, au fost menționate beneficiile mutuale ale explorării și exploatării resurselor din zona Mării Negre, cu precădere în contextul geopolitic și economic actual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.