Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, după ce a participat la Festivalul George Enescu: Este o sărbătoare și o bucurie

captura youtube
iohannis nicusor dan enescu

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi seară, după ce a participat la un concert susţinut de dirijorul Cristian Măcelaru şi Orchestra Naţională a Franţei, că Festivalul Internaţional George Enescu ”este o sărbătoare a muzicii şi o bucurie a reîntâlnirii cu cele mai prestigioase orchestre şi dirijori renumiţi”

”Festivalul Internaţional George Enescu este o sărbătoare a muzicii şi o bucurie a reîntâlnirii cu cele mai prestigioase orchestre şi dirijori renumiţi. În această seară, dirijorul @CristiMacelaru şi Orchestra Naţională a Franţei au adus un omagiu vibrant operei lui George Enescu”, a scris, marţi seară, Klaus Iohannis pe Twitter.

Măcelaru, în prezent în al doilea sezon al său ca dirijor principal al Orchestrei Simfonice de Radio a Germaniei de Vest, este una dintre vedetele în ascensiune ale lumii dirijorale.

Numit director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei din Paris începând cu septembrie 2021, a început de fapt acest rol cu un an mai devreme, efectiv la 1 septembrie 2020. În ianuarie 2020, Măcelaru a primit primul său Premiu Grammy pentru dirijarea înregistrării sub egida Decca Classics a Concertului pentru vioară de Wynton Marsalis cu Nicola Benedetti şi Orchestra Philadelphia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.