Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, după ce Donald Tusk a câștigat șefia PPE, unde a concurat singur: 'E o premieră foarte frumoasă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis Donald Tusk Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat, miercuri seară, alegerea fostului premier polonez Donald Tusk în funcţia de preşedinte al Partidului Popular European (PPE), apreciind că acest lucru arată că falia între Est şi Vest dispare tot mai mult.

''Este o premieră şi este o premieră foarte frumoasă. Îl cunosc foarte bine pe domnul Donald Tusk şi sunt foarte bucuros că a fost ales cu o majoritate covârşitoare de voturi. Faptul că avem la PPE prima dată un preşedinte din partea estică a Europei arată, evident, şi în PPE o deschidere semnificativă către, să zicem, membrii noi în Uniunea Europeană. Lucru care ne bucură şi este un semn vizibil, un semn evident că falia Est-Vest dispare tot mai mult şi asta este, de fapt, ce ne dorim şi noi pentru România şi pentru români, să ajungem şi la un nivel de trai, şi la o societate de maturitatea societăţilor din vechile state membre ale Uniunii Europene'', a declarat şeful statului român la sosirea la Summitul PPE care a încheiat prima zi a congresului statutar al familiei politice paneuropene.

Citește și: Umpluți de sânge! Polițiștii au fost rupți în bătaie

Summitul PPE este găzduit de Muzeul de Artă Contemporană din Zagreb.

Donald Tusk a fost ales miercuri în funcţia de preşedinte al Partidului Popular European (PPE) de delegaţii reuniţi la Zagreb în congresul formaţiunii paneuropene.

Citește și: Rareș Bogdan îi toacă mărunt pe liderii PSD: Acestor biete viețuitoare li se pare o chestiune firească

Tusk, singurul candidat înscris pentru preşedinţia PPE, a fost validat cu 491 de voturi pentru şi 37 de voturi împotrivă.

El îi succede lui Joseph Daul şi devine primul est-european la preşedinţia Partidului Popular European de la fondarea acesteia, în anul 1976. Până acum funcţia a fost deţinută de doi belgieni (Leo Tindemans şi Wilfried Martens), un olandez (Piet Bukman), un francez (Joseph Daul) şi un luxemburghez (Jacques Santer).

Citește și: A apărut dovada! Documentul care lovește direct în Viorica Dăncilă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.