Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, după ce un diplomat român a fost ucis, iar altul a fost rănit, într-un atac terorist: 'Condamn cu fermitate atacul terorist laș'

klaus iohannis imn

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis marți, 3 septembrie a.c., un mesaj de condoleanțe, în urma atacului terorist comis la Kabul, Afganistan, soldat cu moartea unui reprezentant al misiunii diplomatice a României și rănirea gravă a altui cetățean român.

Vă prezentăm, în continuare, textul mesajului:

„Condamn cu fermitate atacul terorist laș care, din păcate, a pus capăt vieții unui cetățean român și a rănit grav un alt cetățean român din cadrul Ambasadei României la Kabul.

Transmit condoleanțe familiei îndoliate și urez însănătoșire grabnică cetățeanului român rănit în același atentat.

Reiterez angajamentul nostru profund pentru combaterea terorismului la nivel internațional.”

Citește și: Oreste râde de blonda care vrea să-l bată pe Klaus Iohannis: Uite cine vrea să fie președinte

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a declarat, marți seară, că atacul terorist de la Kabul a vizat Ambasada României, precizând că a fost vorba de un asalt susținut timp de câteva ore și că imobilul respectiv nu mai poate fi utilizat.

"Este un moment foarte tragic pentru România pentru că un om și-a pierdut viața, un om tânăr și-a dat viața pentru a-i salva pe ceilalți, într-un efort de a combate acest atac terorist. Este incredibil că avem în continuare aceste atacuri teroriste. Este la ordinea zilei această situație și este incredibil. A fost țintită Ambasada, misiunea României de acolo, a fost un atac susținut cu mașini capcană, tiruri de mitralieră, așa cum sunt obișnuiți teroriștii talibani să acționeze", a declarat Ramona Mănescu, la Antena 3.

Citește și: Surse Cazul Caracal. Ce se va întâmpla astăzi

Ministrul Afacerilor Externe a precizat că diplomatul român mort făcea parte din structura de securitate a misiunii diplomatice și avea 43 de ani.

Ramona Mănescu a mai spus că nu au existat informații anterioare despre iminența atacului terorist.

"Este dureros că am pierdut un om, era născut în 1976, este o pierdere pe care nu o putem trece ușor cu vederea. Am transmis susținerea noastră familiei, ne vom ocupa să-i aducem pe toți acasă , să refacem clădirea misiunii în condiții de securitate", a completat ministrul.

Citește și: EXCLUSIV Fostul șef al Poliției Caracal și soția sa, proaspăt pensionați, au încercat să-și ascundă veniturile?

Ministrul Afacerilor Externe a precizat că, la momentul atacului, erau 12 diplomați români la misiunea de la Kabul, atacul având loc luni seară, la ora 22.00, ora României, și durând câteva ore după miezul nopții.

"A fost un asalt cu mitraliere, au fost mașini capcană, cu tiruri. Dimineața au reușit să-i scoată de acolo, să-i evacueze și acum sunt în siguranță. După ce au atacat clădirea principală, au incendiat și alte clădiri anexe. Locul nu mai poate fi utilizat în acest moment", a mai spus Ramona Mănescu.

Citește și: Viorica Dăncilă îl atenționează pe Klaus Iohannis: Au trecut deja câteva zile

Ministrul a precizat că atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Viorica Dăncilă au fost informați despre tragedie și că, după părerea sa, pentru diplomatul român mort s-ar impune funeralii naționale, având în vedere actul de curaj de care a dat dovadă.

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit după atacul terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan, a anunțat marți Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Citește și: Lia Olguța Vasilescu profețește un cutremur pentru bugetari: ‘Vi se pregătește ceva!’ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.