Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis este dezamăgit de discuțiile pe împărțirea banilor europeni: 'Nu s-au făcut progrese'

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că rezultatul discuțiilor pe bugetul UE  „este dezamăgitor”. Șeful statului a punctat că statele membre nu s-au armonizat asupra fondurilor care urmează să le fie alocate.

„Părerile sunt împartite între state membre UE pe buget. Majoritatea ne dorim un buget cât este propus sau mai mare. Au fost discutii. Au durat discuțiile până la 6 dimineața când am intrat eu cu echipa mea. Rezultatul este dezamăgitor.  Nu s-au făcut progrese. Pozițiile nu s-au armonizat. Încercăm sa vedem dacă putem să obținem un progres în negocieri. Majoritatea dintre noi suntem destul de sceptici”, a declarat Iohannis, la Bruxelles.

Șeful statului a adăugat că, dacă statele membre nu vor ajunge la un acord pe Buget, atunci ar trebui să se vină cu o nouă propunere pe împărțirea banilor europeni.

„Tehnic, pe propunere (de buget n.r.) nu se pot face multe modificari. Daca nu ne intelegem, trebuie uitata si venita cu alta propunere si e nevoie de timp pana se scrie alta, se renegociaza, procesul poate fi destul de lung. Ar presupune cel putin inca un Summit. Daca avanseaza discutiile in ritmul de azi-noapte si ieri, vor mai trebui multe intalniri”, a mai spus șeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri dimineaţa, o întâlnire cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după ce lucrările reuniunii extraordinare a Consiliului European pe tema bugetului multianual al UE pentru perioada 2021-2027 au fost întrerupte.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a întrerupt, joi seara, summitul pentru a avea negocieri bilaterale cu toţi şefii de state sau de guverne prezenţi la reuniune în încercarea de a ajunge la un acord cu privire la viitorul buget al UE.

Citește și: USR prezintă 'lista transferurilor' de primari și parlamentari ex-PSD la PNL în prag de alegeri: 'Încearcă să-i păcălească iar pe români?'

Lucrările reuniunii extraordinare a Consiliului European au fost reluate vineri, preşedintele Consiliului European fiind aşteptat să înainteze liderilor o nouă propunere cu privire la bugetul multianual al UE.

Summitul extraordinar al Consiliului European a început joi după-amiaza şi a fost întrerupt după patru ore de discuţii.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înainte de reuniunea extraordinară a Consiliului European, că doreşte ca România să primească bani suficienţi pentru coeziune şi agricultură în viitorul buget multianual al UE şi un buget per total mai mare decât cel din perioada anterioară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.