Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis este tot mai singur: Doar jumătate dintre personalitățile invitate la Palatul Cotroceni au mers la recepție

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis cotroceni

Klaus Iohannis a ajuns să fie tot mai singur la Palat! O dovedește recepția oferită cu ocazia Zilei Naţionale. Din aproape 300 de invitații trimise, la eveniment au ales să vină aproape jumătate.

Doar 156 de persoane au fost prezente, miercuri, la recepţia de la Palatul Cotroceni oferită de preşedintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naţionale. Lideri ai partidelor parlamentare, precum Dacian Cioloş şi George Simion, nu au fost invitaţi la evenimentul de la Palatul Cotroceni, în aceeaşi situaţie aflându-se şi primarul Capitalei, Nicuşor Dan. În contextul speculaţiilor referitoare la neinvitarea reprezentanţilor USR şi AUR, surse politice au declarat că deputata USR Cristina Prună a fost invitată în calitate de vicepreşedinte al Camerei, însă aceasta nu a dat curs invitaţiei.

Citește și: ȘOC la Palatul Cotroceni, cu prilejul Zilei Naţionale: Klaus Iohannis a refuzat să stea de vorbă cu invitații

Din cei 156 de invitaţi la recepţie, 20 au fost jurnalişti. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, invitaţiile au fost făcute în baza Legii 215 privind ceremoniile oficiale.

Astfel, au fost invitaţi preşedinţii Camerelor Parlamentului, vicepreşedinţii Camerelor, membri ai Guvernului, reprezentanţi ai instituţiilor cu rang de ministru conform Legii 215 şi reprezentanţii cultelor.

Citește și: Klaus Iohannis a discutat cu Patriarhul Daniel la recepția de la Cotroceni: Ce curiozitate a avut președintele

Printre participanţi s-au numărat preşedintele Senatului, Florin Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, premierul Nicolae Ciucă, miniştri ai Cabinetului său, fostul preşedinte Emil Constantinescu, şefii SRI, Eduard Hellvig, şi SIE, Gabriel Vlase, Patriarhul Daniel.

După discursul susţinut în faţa invitaţilor, preşedintele Klaus Iohannis a arătat că recepţia este organizată în contextul pandemiei.

"Suntem mai puţini astăzi aici şi din cauza pandemiei", a precizat şeful statului, după care s-a retras.

Citește și: VIDEO Klaus Iohannis, discurs impresionant la Palatul Cotroceni: 'Trebuie să ne regăsim forța unității, să nu ne lăsăm pradă deznădejdii' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.