Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis face praf Ordonanța lui Teodorovici: Guvernul 'aruncă în haos economia'. Președintele anunță scumpiri de prețuri (VIDEO)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis presa

Președintele Klaus Iohannis a reacționat dur, miercuri, după ședința CSAT, cu privire la Ordonanța anunțată de Teodorovici, spunând că aruncă în haos economia. Iohannis a făcut apel să se renunțe la această ordonanță.

Vezi și: ALERTĂ - Inspecţia Judiciară o trimite pe şefa ÎCCJ la judecata CSM, pentru abatere disciplinară în cazul completurilor de 5 judecători

„O chestiune foarte îngrijorătoare. Toți am aflat cu surpindere că guvernul pregătește OUG pentru a introduce noi taxe și impozite. Acest lucru mă duce cu gândul la o afirmație a premierului după aprobarea guvernului în Parlament. Premierul spunea că nu va introduce noi impozite și taxe. Iată că introduce! Această OUG nu a fost discutată cu partenerii din mediul economic, nici cu cei din mediul instituțional. Proiectul vine cu idei nemaiauzite. Aruncă în haos economia. Se prevede supraimpozitarea companiilor din energie. Singurul rezultat pe care putem să îl ghicim e că vom plăti toți mai mult pentru curent și gaz. Alt rezultat nu văd acum. În telecomunicații, responsabilii din domeniu mi-au spus că îi va afecta și vom plăti mai mult pentru telefonie și internet. E doar începutul, ne așteptăm ca toate să se scumpească. Se introduc nenumărate modificări, în ultimul moment, fără dezbatere, fără analiză de fundamentare. Se introduce un nou concept: taxa din lăcomie. Din lăcomia PSD-iștilor pentru bani mai mulți. Aceste lucruri vor da peste cap toată economia și, mai grav, vor da peste cap bugetele tuturor românilor. Astfel măsuri prost gândite vor fi suportate și plătite de oamenii de rând”, a declarat Iohannis, la Cotroceni.

Șeful statului a solicitat Guvernului să nu meargă mai departe cu ordonanța.

„Fac apel la guvern să se răzgândească, să o pună în discuție, să o analizazeze cu sindicate și patronate”, a mai spus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.