Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, făcut KO de președintele Camerei Deputaților

surpriza

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, a afirmat, miercuri, că a fost invitat să asiste atât la parada militară de la Bucureşti, cât şi să participe la recepţia organizată la Palatul Cotroceni, dar că a ales să fie prezent în 'Oraşul Marii Uniri' , el opinând că ar fi trebuit să sărbătorească Ziua Naţională la Alba Iulia şi Preşedinţia. 

'Eu am fost invitat, şi la defilare, şi la recepţia de la Cotroceni, dar am considerat că e mai important să fiu la Alba Iulia. Deci, pentru mine, 1 Decembrie, Ziua Naţională, e legată de Alba Iulia. Şi cred că (...) nu ar trebui să ne aducem aminte numai la Centenar (în 2018 - n.r.) de Alba Iulia. În Bucureşti suntem tot timpul, toate instituţiile, şi eu cred că factorii de decizie, Preşedinţie, preşedinţi de Camere, cred că trebuiau să fie aici, şi nu la Bucureşti. Şi eu. de aceea, din respect pentru români, am venit la Alba Iulia', a declarat, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, preşedintele Camerei Deputaţilor, transmite agerpres.ro.

Precizări de la Cotroceni: Contract controversat lângă o casă a lui Iohannis


Preşedintele Camerei Deputaţilor a opinat că, măcar de Ziua Naţională, ar trebui 'să se treacă peste orgoliile personale' şi 'peste anumite chestiuni' care se fac în campanie. 

'Ar trebui să demonstrăm că de 1 Decembrie, care este Ziua Naţională, semnalul pe care trebuie să-l dăm în ţară şi străinătate este un semnal de unitate. S-a demonstrat de fiecare dată că, indiferent care au fost greutăţile, românii au trecut peste ele numai uniţi. Dacă şi de Ziua Naţională ne împărţim în cei care sunt pro unii sau pro alţii, este o chestiune foarte urâtă, rea şi neplăcută. De aceea eu am ales ca mâine, de 1 Decembrie, să petrec aici la Alba Iulia', a spus Iordache. 

Social-democratul a opinat că, în 2018, Parlamentul ar trebui să desfăşoare cel puţin o şedinţă festivă la Alba Iulia. 

'Fără îndoială, Camerele reunite, din respect pentru Alba Iulia, pentru ce reprezintă Alba Iulia pentru România, aici ar trebui să avem cel puţin o şedinţă festivă, dacă nu chiar mai multe acţiuni separate - Senat, Cameră, acţiuni ale comisiilor parlamentare - pentru că (...) în 2019, România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, un eveniment foarte important, şi trebuie să demonstrăm că suntem pregătiţi şi pentru acel eveniment', a conchis Iordache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.