Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis își repatriază familia?

iohannis

Aflat, ca de obicei, la Sibiu la sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Klaus Iohannis le-a mărturisit apropiaţilor una dintre problemele care-l frământă în ultima vreme. El este oarecum îngrijorat de faptul că sora sa Krista şi-a exprimat intenţia de a se muta în România.

deea surorii lui Klaus Iohannis nu este deloc pe placul preşedintelui, care se vede nevoit să găsească o soluţie şi pentru părinţii săi octogenari, care ar putea rămâne singuri în Germania. Singura variantă este mutarea întregii familii la Sibiu.

Astfel, după 23 de ani, familia Iohannis ar putea să se reîntregească în România, la Sibiu. Părinţii actualului preşedinte sunt Susanne şi Gustav Heinz Johannis, amândoi saşi transilvăneni. Aceştia au imigrat ca pensionari în Germania, unde s-au stabilit la Würzburg, în Bavaria. Nu este greu de sesizat că numele preşedintelui diferă puţin de cel al tatălui său.

Klaus Iohannis a declarat că atunci când tatăl său l-a înregistrat ca nou-născut, funcţionarul de la Primărie a refuzat să-i scrie numele cu “J”, aşa cum a fost scris în familia sa de cinci sute şi ceva de ani. Cât despre profesiile părinţilor se ştie că mama a lucrat la Spitalul de Copii, iar tatăl a fost blănar.

“Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluţie. Părinţii mei au plecat prin ’92-’93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, spune Iohannis în cartea «Pas cu pas», lansată anul trecut. Sora, Krista, este cu patru ani mai mică decât Klaus şi a absolvit tot Facultatea de Fizică din Cluj. Ea locuieşte în acelaşi oraş cu părinţii preşedintelui, scrie libertatea.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.