Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis i-a chemat pe liderii coaliției la Vila Lac (Antena 3)

www.muzeulcotrocnei.ro
muzeul national cotroceni

Președintele Klaus Iohannis i-a chemat marți, la Vila Lac, pe liderii coaliției de guvernare, pentru o discuție de la ora 17.00 pe tema bugetului de stat, potrivit Antena 3.

Vezi și: Scandal la Antena 3: Diana Șoșoacă a plecat din emisiune, după un schimb de replici cu Mihai Gâdea / VIDEO

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat, marţi, că nu va fi nicio creştere de taxe şi impozite în bugetul pe 2021, menţionând că nu este o întârziere în realizarea acestuia, dar că discuţiile sunt "un pic mai complexe" pentru că este un guvern de coaliţie.

"Din ceea ce ştiu eu, nu există nicio creştere de taxe şi impozite. Construcţia bugetului se realizează, nu e o întârziere, practic, Guvernul a spus că va finaliza proiectul de buget la începutul sesiunii parlamentare. Sigur, e vorba de un Guvern nou învestit, e un guvern de coaliţie şi întotdeauna discuţiile pe legea bugetului sunt un pic mai complexe atunci când este vorba de un guvern de coaliţie. Eu am încredere că Guvernul va finaliza în cel mai scurt timp proiectul bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat şi că acestea vor fi trimise spre dezbatere în Parlament", a afirmat Orban, după ce a participat la şedinţa Biroului Permanent al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

În opinia lui Orban, "construcţia bugetară este afectată de obiective, ţinte referitoare la deficitul bugetar, la necesitatea de a asigura resurse pentru cofinanţarea proiectelor care sunt din fonduri europene, de asigurarea de resurse financiare pentru toate celelalte tipuri de programe, inclusiv programele de susţinere a oamenilor de afaceri".

El a mai spus că se doreşte o îmbunătăţire a colectării veniturilor, digitalizarea ANAF, a facturilor, combaterea evaziunii fiscale.

"Practic, e un proiect de buget a unui Guvern de coaliţie nou învestit, este un proiect care necesită negocieri mult mai complexe. (...) Bugetul se va întemeia pe prognoza realizată de Comisia de prognoză. Creşterea economică estimată este aproximativ 4,3 la sută. Eu zic că este o estimare aproape de realitate, pe baza estimărilor de la Comisia Europeană şi estimării ale unor instituţii internaţionale financiare", a adăugat Orban.

Liderul USR, Dan Barna, a spus luni, după ședința coaliției de guvernare, că proiectul bugetului de stat pentru 2021 este încă în dezbatere la nivelul Guvernului. "La nivelul coaliţiei nu s-a discutat despre buget, doar tangenţial. Încă sunt discuţii între ministere şi Ministerul Finanţelor, în zilele următoare, anticipez, vom evolua cu o formulă de buget care să poată fi prezentată odată cu debutul Parlamentului", a spus Barna.

Întrebat dacă proiectul va fi pus în dezbatere publică, vicepremierul a afirmat: "Evident, ne dorim să avem o dezbatere pe buget. În momentul de faţă, repet, este încă în lucru".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.