Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis i-a convocat pe liderii PNL la Vila Lac: se pun la cale strategiile de luptă

Inquam Photos/ Octav Ganea
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis va avea o întrevederea, marți, de la ora 17.00, la Vila Lac 3, cu liderii PNL, discuțiile vizând alegerile prezidențiale au declarat surse liberale.


Citește și: Gabriela Firea, mesaj pentru urechile fine din politică, la externarea din spital: Nu mor caii când vor câinii

La întâlnire vor participa Ludovic Orban, Vasile Blaga, posibil și Rareș Bogdan.

Ludovic Orban, Vasile Blaga, Dan Motreanu, Raluca Turcan, Florin Cîțu, Iulian Dumitrescu, Cristian Bușoi, Marian Petrache și posibil Rareș Bogdan ar fi printre liberalii care se vor vedea, marți, cu șeful statului la vila de protocol, au precizat sursele citate.

Întrevederea se va axa pe strategia la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, în contextul în care Klaus Iohannis a anunțat în iunie 2018 că va candida pentru un al doilea mandat la Cotroceni, iar PNL a decis susținerea candidaturii șefului statului.

Nu este prima întrunire a lui Klaus Iohannis cu liberalii. Aceștia s-au mai văzut de-a lungul anului cu președintele României pentru a discuta despre prezidențiale, cât și anterior campaniei pentru europarlamentare, în vederea unei strategii comune la referendumul pe justiție care a avut loc odata că scrutinul pentru PE, pe 26 mai.

USR și PSD sunt și ele în procesul de stabilire a candidaților proprii la prezidențiale.

Președintele USR Dan Barna a declarat, pentru MEDIAFAX, că este posibil ca la finalul acestei săptămâni sau în maxim o săptămână și jumătate Alianța 2020 USR-PLUS să anunțe candidatul la alegerile prezidențiale.

USR și PLUS se află în negocieri pentru a stabili candidatul Alianței pentru un mandat la Cotroceni. Liderii celor două formațiuni au explicat că va fi un tandem al Alianței USR-PLUS. Dacă Dan Barna va fi prezidențiabilul, atunci Dacian Cioloș va fi propunerea de premier sau viceversa.

De asemenea, surse social-democrate au spus, agenției MEDIAFAX, că pe 3 august va avea loc Congresul PSD pentru alegerea prezidențiabilului.

Până acum și-au anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale președintele executiv al PSD Eugen Teodorovici, secretarul general al PSD Mihai Fifor, deputatul Liviu Pleșoianu, senatorul Șerban Nicolae. De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu ar mai dori să fie candidatul coaliției la alegerile prezidențiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.