Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis i-a trimis flori lui Marcel Ciolacu, de ziua acestuia: ce semnifică florile trimise de președinte

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis i-a trimis flori noului lider al PSD și președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, cu ocazia zilei de naștere a acestuia.

Citește și: SURSE - Cozmin Gușă și Vasile Dâncu, recuperați de noua putere din PSD: vor ocupa 2 funcții importante

Klaus Iohannis i-a trimis lui Ciolacu o orhidee, care a fost lăsată de către președintele Camerei Deputaților în grija personalului.

Orhideea este floarea iubirii, a pasiunii

Potrivit unei legende din Grecia Antică, Orhis era un tânăr foarte pasional, fiu al unei nimfe, de la care a moștenit frumusețea, și al unui satir, de la care a moștenit impulsurile sexuale. În timpul unei festivități dedicate lui Bachus, zeul vinului, Orchis s-a culcat cu o preoteasă. Zeii l-au pedepsit, însă, pe tânărul pasional și l-au condamnat să fie sfâșiat de animalele sălbatice. Trupul său a fost transformat, însă, într-o plantă gingașă: orhideea.

O legendă veche din Japonia spune că orhideele puteau fi găsite doar de către războinicii care își dovedeau vitejia pe câmpul de luptă.

În urmă cu peste 1500 de ani, chinezii numeau orhideele „plantele cu parfum regal” și însuși Confucius a scris că „plăcerea de a revedea după o lungă absență un prieten drag poate fi comparată cu aceea pe care o simțim atunci când intrăm într-o cameră plină cu orhidee”.

Aztecii preperau o băutură magică din cacao și din orhidee de vanilie atunci când se închinau zeilor. În alte regiuni ale lumii, orhideele erau considerate bucăți din rochiile zânelor frumoase, iar petele colorate reprezentau sângele eroilor căzuți pe câmpul de luptă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.