Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt față în față, în ședința CSAT: NEGOCIAZĂ pentru Lia Olguța Vasilescu

iohannis dancila

UPDATE La şedinţă participă premierul Viorica Dăncilă, ministrul Apărării, Gabriel Leş, ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, directorul SRI, Eduard Hellvig, şeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, consilierul prezidenţial Ion Oprişor şi secretarul CSAT, Mihai Şomordolea.

Președintele Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă au întâlnire importantă, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, cu ocazia ședinței CSAT. Cei doi ar putea aborda și subiectul tema numirii celor doi miniștri, Lia Olguța Vasilescu, la Dezvoltare, și Mircea Drăghici, la Transporturi. Ultima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a avut loc pe 4 septembrie.

"Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la:

• Planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019-2028;

• Planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2019;

Citește și: Mihai Gâdea a vorbit! Care este motivul pentru care Carmen Iohannis a refuzat să se prezinte la audieri

• Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru anul 2019;

• Programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru anul 2019", precizează reprezentanții Administrației Prezidențiale.

Sursa citată a adăugat că "în cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale".

Citește și: Ilie Năstase, scandal cu un actor de talie mondială în Capitală! De ce s-a aprins multimilionarul

În contextul ședinței CSAT, premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că dacă președintele Klaus Iohannis va dori să discute despre numirile miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării Regionale, ea are ”toată deschiderea de a purta această discuție”.

”Dacă dl. președinte va avea disponibilitatea, dacă va dori să discutăm despre aceste două numiri (la ministerele Transporturilor și Dezvoltării Regionale - n.r.), așa cum am procedat de fiecare dată, voi avea toată deschiderea de a purta această discuție. Dacă nu, nu avem decât o singură alternativă, aceea de a aștepta hotărârea CCR, pentru că am văzut că dl. poreședinte nu vrea să facă nicio nominalizare până la decizia Curții Constituționale”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată dacă va avea marți o discuție cu președintele Klaus Iohannis înaintea ședinței CSAT.

Citește și: Tudor Chirilă și-a exprimat părerea! Ce crede acesta despre Ordonanța pe Coduri penale

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, referitor la o decizie privind numirile de la ministerele Dezvoltării și Transporturilor, că analiza este încă în lucru, dar remanierile sunt făcute de ochii lumii, fiind înlocuiți oameni slabi cu alții și mai slabi.

Întrebat care este soluția pentru a ieși din impas Cabinetul Dăncilă, șeful statului a spus: "Soluția e a PSD. Nu au decât să vină cu oameni performanți. Nu am finalizat analiza".

Citește și: S-a tras linie! Ce a făcut PSD din câte a promis și ce a omis, în cei doi ani de guvernare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.