Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis iese la rampă în scandalul privind revocarea lui Kovesi: Motivarea CCR ne dă câteva indicații, ridică câteva probleme

iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, după întâlnirea cu delegația Comisiei de la Veneția, că este nevoie de o dezbatere amplă după decizia CCR privind revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, precizând că motivarea „dă câteva indicații, ridică câteva probleme”.

„Care sunt pașii, urmează să mă lămuresc cu juriștii din administrație și să ajungem la o concluzie. Trebuie să înțelegeți că nu este vorba de o speță simplă. Este vorba de o speță foarte complicată. Este vorba de o speță care, cu siguranță, va avea influență asupra felului în care funcționează statul român în continuare și cum interpretăm arhitectura statului. Nu putem să facem greșeala să aplicăm mecanic anumite lucruri, fiindcă riscul foarte mare care apare aici este să ne găsim într-o situație de formă fără fond. Noi nu avem nevoie de o construcție a statului care este o formă fără fond. Avem nevoie de un stat puternic și pentru a avea un stat puternic trebuie să găsim răspunsuri. (...) Motivarea foarte amplă scrisă de CCR ne dă câteva indicații, ridică câteva probleme. Nu putem face următorul pas până nu clarificăm ce anume ni se transmite în această motivare.”, a spus Iohannis, marți, la Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.