Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis îi CUCEREȘTE pe românii din Diaspora: 'Să vină să facem treabă bună și aici. Dacă toți tinerii calificați pleacă, cine mai rezolvă problemele?'

iohannis baie de multime

Klaus Iohannis le cere românilor din Diaspora, mai ales tinerilor plecați la studii, să revină în țară. Președintele spune că locul celor plecați la muncă în străinătate e în România. ”Dacă nu ne adunăm să facem lucrurile mai bine, nu vine nimeni să le rezolve”, este cererea lui Iohannis pentru milioane de români care se află peste hotare în căutarea unei vieți mai bune.

Președintele se dă auto-exemplu și spune că și el ar fi putut pleca din România, mai ales că este etnic german. ”Eu am vrut să rămân, nu am rămas din greșeală”, spune omul care a ajuns președinte, după ce a fost profesor și primar.

Citește și: Producătorii de medicamente trag un semnal de alarmă! Milioane de pacienți sunt în pericol

”România a ales o cale care aduce și prosperitate și securitate. Apartanența la UE și la NATO. Nu cred că România o să ajungă într-o situație dificilă. Sunt surprins că sunt politicieni care pun sub semnul întrebării aceste două alianțe. Sunt doi piloni foarte importanți pentru România viitorului. Trebuie să fim conștienți că viitorul nostru aici este, în UE și NATO, nu în altă parte. Vom fi bine apărați și de pericole care vin din alte spații, care vin cu alte abordări.

Eu sper că ei se și întorc. Trebuie să îi ținem aproape de țară. Discursul unora e să îi îndepărteze. Nu poți să accepți sub nicio formă un astfel de discurs. Sunt mulți politicieni, nu sunt singurul, mai ales în Opoziție, care se simt foarte apropiați de Diaspora. Locul celor plecați e aici, în România. Dacă nu ne adunăm să facem lucrurile mai bine, nu vine nimeni să le rezolve. Problemele noastre, ale românilor, trebuie să rezolvăm noi. Dacă cineva se întoarce, dintre cei care pleacă, e un câștig pentru România, că vine cu o experiență, care e valoroasă. Știu că unii care s-au întors că s-au simțit ținuți în afară, dar mulți au reușit. Trebuie să vedem și exemplele pozitive. Eu îi încurajeaz să vină să facem treabă bună și aici.

Citește și: O vedetă PRO TV revine în forță! A ales un show-surpriză

Sunt etnic german, aș fi putut să plec oricând. Eu am vrut să rămân, nu am rămas din greșeală. Am încredere în români și în naținea română. Am încredere și m-aș bucura dacă voi reuși câțiva tineri că merită, e o țară bună. Dacă toți tinerii calificați pleacă, cine mai rezolvă problemele?”, a spus Iohannis la o întâlnire cu tinerii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.