Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis îl subordonează pe Florin Cîțu: Țintele anunțate de președinte sunt SUB cele ale premierului

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Florin Cîțu Iohannis Cîțu

Președintelui Klaus Iohannis îi place să dea vești bune. Așa s-a întâmplat și joi, când ne-a spus că nu vom mai purta mască începând din acest weekend, deși premierul Florin Cîțu ne asigura că eliminarea acestei obligativități nu este posibilă înainte de 1 iunie.

„Nu înainte de 1 iunie”, a spus răspicat premierul Florin Cîțu, întrebat care va fi momentul în care românii vor putea renunța la masca de protecție în aer liber.

Citește și: VIDEO Klaus Iohannis anunță creșterea salariilor

Doar patru ore au trecut până când Klaus Iohannis, după ce i-a chemat la Cotroceni pe premierul Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, șeful DSU, Raed Arafat, precum și alți specialiști în sănătate publică, a anunțat triumfător altceva.

„Pe 15 mai se elimină portul măștii în exterior cu unele excepții: târgurile, piețele sau stații de transport public”, a fost anunțul președintelui.

Citește și: VIDEO Klaus Iohannis, ȚINTELE din campania de vaccinare: Câți români speră președintele să să vaccineze până la 1 august

Mai mult, el a plusat și a spus că vor fi eliminate restricțiile de circulație de pe parcursul nopții și simultan se va renunța la orice restricție care vizează programul operatorilor economici, a mai spus șeful statului.

Președintele a strecurat, în discursul său, o altă schimbare de plan. Obiectivul premierului, ca până pe 1 august România să aibă 10 milioane de persoane vaccinate a fost schimbat, la umbra veștilor bune, scrie mediafax.ro.

Citește și: BREAKING | Klaus Iohannis anunţă: De sâmbătă se renunţă la masca în aer iber şi la restricţiile de noapte/ VIDEO

„Am stabilit niște ținte de vaccinare. Aș spicui dintr-un tabel. Ne propunem ca la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie 6 milioane, la 1 august 7 milioane de persoane vaccinate”, spune Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.