Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis îmbracă haina de șef al Armatei

Inquam Photos / George Vilia
iohannis armata

România pare că se pregătește tot mai intens pentru o invazie a Rusiei în Ucraina, iar președintele Klaus Iohannis îmbracă tot mai des ”haina” de șef al Armatei.

În cursul săptămânii trecute, Klaus Iohannis a fost în vizită la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu" din Câmpia Turzii.

Astăzi, Klaus Iohannis va merge în vizită la Brigada Multinațională Sud-Est (sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”).

De asemenea, Ministerul Apărării anunţă, joi, că primele convoaie cu tehnica militară SUA care fac parte din Task Force (TF) Cougar sunt în drum spre Mihail Kogălniceanu.

Klaus Iohannis este șeful Armatei României

Preşedintele României este comandantul forţelor armate şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. El poate declara, cu aprobarea prealabilă a Parlamentului, mobilizarea parţială sau totală a forţelor armate. Numai în cazuri excepţionale, hotărârea Preşedintelui se supune ulterior aprobării Parlamentului, în cel mult 5 zile de la adoptare. În caz de agresiune armată împotriva ţării, Preşedintele României ia măsuri pentru respingerea agresiunii şi le aduce neîntârziat la cunoştinţa Parlamentului, printr-un mesaj. Dacă Parlamentul nu se află în sesiune, el se convoacă de drept în 24 de ore de la declanşarea agresiunii. (Articolul 92 - Constituția României).

Preşedintele României, instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenţă, în întreaga ţară ori în unele unităţi administrativ-teritoriale şi solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate, în cel mult 5 zile de la luarea acesteia. Dacă Parlamentul nu se află în sesiune, el se convoacă de drept în cel mult 48 de ore de la înştiinţarea stării de asediu sau a stării de urgenţă şi funcţionează pe toată durata acestora. (Articolul 93 - Constituţia României)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.