Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, în contextul creșterii tensiunilor între Rusia și Ucraina: NATO trebuie să acorde o atenție specială/VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis susține că este nevoie de o atenție specială a NATO pentru flancul Estic, în condițiile în care tensiunile din zonă sunt în creștere din cauza conflictului între Rusia și Ucraina.

”Aceste chestiuni există în toată Europa, dar pentru noi, în România este important să fim pe fază. Noi solicităm și văd în ultima perioadă reușim să o facem tot mai bine, să generăm o strategie a NATO pentru zona de Est. Avem structurile noastre specializate care se ocupă de aceste probleme.

Este nevoie de colaborare europeană și la NATO și este nevoie de întreaga atenție a NATO, dacă vorbim din punct de vedere militar, dar și o atenție deosebită din partea Uniunii Europene în zona infrastructurii critice. Pe flancul estic sunt membri noi ai UE, care nu se pot încă compara cu țările occidentale.

Este prioritar pentru Uniunea Europeană ca țările din Europa de Est să ajungă nu doar ca nivel de trai, ci și la nivelul infrastructurii critice”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.