Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis intervine în SCANDALUL PENAL dintre Ludovic Orban și Viorica Dăncilă: 'Nu vreau să apară că aș putea sau aș vrea să influențez ancheta' - VIDEO

Inquam Photos/Octav Ganea
Klaus Iohannis la Cotroceni

Klaus Iohannis a anunțat, luni seara, că nu vrea să comenteze plângerea penală pe care Ludovic Orban, președintele PNL, a făcut-o împotriva premierului Viorica Dăncilă și a șefului PSD, Liviu Dragnea.

”Jurnalist: Domnule Președinte, subiectul fierbinte al acestor zile a fost acea plângere penală depusă de către președintele PNL, Ludovic Orban. Dumneavoastră susțineți demersul șefului PNL?

Citește și: Liberalii amenință cu o nouă plângere penală: ”Ajunge…! Este clar că pe hoţi doar cătuşele îi sperie…”

Klaus Iohannis: Am observat această preocupare și am analizat chestiunea și am ajuns la concluzia pe care pot să vi-o spun acum, o concluzie care cred că rămâne valabilă cel puțin câteva zile sau săptămâni, am decis să nu comentez în niciun fel nici sesizarea depusă de domnul Orban, nici interpretările care de-o anumită parte politică s-au făcut cu foarte multă aproape isterie, nici demersurile propriu-zise. În niciun caz nu vreau să apară impresia la unii sau la alții că, prin declarațiile pe care le fac, aș putea sau aș vrea să influențez ancheta, deci simplu și clar: nu comentez.

Jurnalist: Spuneați că ați decis să nu faceți nicio declarație câteva zile. Faceți o analiză în acest sens sau... ?

Klaus Iohannis: Nu fac nicio declarație. Tocmai v-am spus că nu fac nicio declarație legată de acest subiect, dacă aveți și alte întrebări, cu plăcere o să vă răspund.

Citește și: Dragnea dă din casă: Ce vrea să facă Executivul cu Pilonul II de pensii

Jurnalist: Dacă se poate, o clarificare, pentru că și dumneavoastră știți bine acest subiect al mutării ambasadei. Este nevoie de intervenția procurorilor în această problemă a mutării ambasadei și a ceea ce s-a făcut în guvernul României?

Klaus Iohannis: Dar mutarea ambasadei nu are nicio treabă cu procurorii. Este o decizie pe care o voi lua eu după o analiză.

Jurnalist: Și atunci sunt justificate acuzațiile de înaltă trădare, tocmai pornind de la acest memorandum adoptat în guvern?

Citește și: Olguța Vasilescu, chemată în fața instanței: S-a stabilit termenul de judecată în procesul dintre fostele cadre militare și ministerul Muncii

Klaus Iohannis: Tocmai pornind de la ceea ce am spus, nu voi comenta aceste chestiuni.

Jurnalist: Domnul Liviu Dragnea a numit „antisemitism instituțional” acest demers al lui Ludovic Orban. (...)

Klaus Iohannis: Da, nu am citit acest demers, deci nu pot să vă spun chiar nimic și, după am spus, nu comentez aceste demersuri.”, a fost schimbul de replici cu jurnaliștii.

Citește și: Starbucks modifică politicile comerciale: Ce trebuie să știe toți clienții .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.